Adana

Yaşar Kemal memleketinde anıldı

16:19 30 Ocak 2016
Yaşar Kemal memleketinde anıldı

Türk Tabipler Birliğince düzenlenen "Ölümsüzlüğünün Birinci Yılında Yaşar Kemal Dostlarıyla Buluşuyor" etkinliği Adana'da yapıldı.

Türk Tabipler Birliği Adana Şube Başkanı Neslihan Önenli Mungan, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Adanalı olan Yaşar Kemal'i kendi memleketinde anmaktan ve anlatmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yaşar Kemal'in Türkçe'yi en güzel kullanan, Anadolu'yu ve Anadolu insanını en güzel tasvir eden yazarların başında geldiğini dile getiren Mungan, "Oğlum ABD'de üniversite sınavlarına girdiğinde ona 'Ülkeni kısaca anlatabilir misin' diye sorduklarında, 'Yaşar Kemal gibi dilimizi bu kadar güzel kullanan bir yazarın yetiştiği bir ülkeden geliyorum' demişti. O, sadece Türkiye için değil, dünya için bir kültür hazinesi" diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Selahattin Duman, yazar Hasan Özkılıç ile yazar Arif Keskiner, Yaşar Kemal'le ilgili anılarını ve yazarın kişiliğiyle ilgili bilgilerini paylaştı.

Programa Yaşar Kemal'in eşi Tilda Kemal de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.