Adana

Suriyeli yetim öğrenciler eğlendi

14:29 07 Mart 2016
Suriyeli yetim öğrenciler eğlendi

Adana'da eğitim gören 70 Suriyeli yetim öğrenci, Aladağ ilçesinde piknik yaptı.

AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi (ÜNİAK) ile Aladağ Belediyesi iş birliğinde Akören İşletme Tesisleri'nde düzenlenen piknikte, Adana'da eğitim gören 70 Suriyeli yetim öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Yedigöze Baraj Gölü manzara eşliğinde çeşitli oyunlar oynadı, piknik yaptı.

Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, etkinlikte yaptığı konuşmada, belediyenin Adana ÜNİAK Teşkilatı ile Suriyeli yetim öğrencileri ilçede misafir ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Yetimleri, Aladağ'ın muhteşem doğasından biri olan bölgede misafir ederek onlara Suriyede yaşadıkları zor günleri unutturmaya çalıştıklarını anlatan Akgedik "Aladağlılar, Aladağ'a özgü yemekler yaparak oyunlar oynayarak misafirlere unutamayacakları farklı bir gün yaşattılar. Hepsine çok teşekkür ederim. Ben de onlarla beraber çocukluğuma döndüm. Allah milletimize böyle büyük acılar yaşatmasın. Suriyeli yetimlerin biz de elinden tutacağız" diye konuştu.

Adana ÜNİAK Teşkilatı Başkanı Mehmet Faruk Ergün de Suriye'nin birçok köşesine yardım götürdüklerini, bu yardımları ulaştırırken de kardeşlik ve sevgiyi taşıdıklarını belirtti.

Ergün, Adana'da bulunan Suriyeli yetim öğrenciler için de fırsat buldukça çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak farklı etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.