Adana

Adana derbisi öncesi başkanlardan sağduyu çağrısı

11:07 17 Mart 2016
Adana derbisi öncesi başkanlardan sağduyu çağrısı

İBRAHİM ERİKAN - PTT 1. Lig'in 26. haftasında Adanaspor ile Adana Demirspor'u karşı karşıya getirecek derbi maç öncesinde iki kulübün başkanları sağduyu ve centilmenlik çağrısı yaptı.

Ligde 13 maçlık yenilmezlik serisine imza atarak 47 puanla liderlik koltuğunda oturan Adanaspor ile 43 puanla üçüncü sırada bulunan Adana Demirspor'da yöneticiler, pazar günü oynanacak derbi öncesinde "Adana'ya yakışan maç" izlettirmeyi amaçlıyor.

Kazanan takımın şampiyonluk yarışında avantaj elde edeceği derbi öncesinde, istenmeyen olaylar yaşanmasının önüne geçmek için Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü ile Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, futbolculara, taraftarlara, camiaya ve medyaya çağrıda bulundu.

Sözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöneticilerin şuursuz demeç verdiği dönemlerin artık sona erdiğini söyledi.

Hem Adanaspor yönetiminin hem de kendilerinin artık daha dikkatli davrandığını anlatan Sözlü, "Ortamı gerecek açıklamalardan hep imtina ediyoruz. Buna özen göstermemiz lazım" diye konuştu.

İki takımın da köklü geçmişe sahip olduğunu ve hafta sonu önemli bir maça çıkacaklarını vurgulayan Sözlü, şunları kaydetti:

"Bu derbiye çıkarken bizlerin daha hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Kulüp başkanı olarak göreve başladığım Haziran 2015'ten beri söylemlerime hep dikkat etmişimdir. Adanaspor da Türk futbolunda önemli işler yapmış, önemli başarılara imza atmış, köklü ve güzide bir kulübümüz. Adanaspor bugün beklemediğimiz bir performansın üzerinde, şu an lider durumda. Kimsenin beklemediği bir durum bu. Adanaspor'u başarılı buluyorum. Lider takımı takdir etmekten başka bir şey düşmez bize. Biz de zirveye ortak bir takımız, ligde üçüncü durumdayız. Adanaspor ile aramızda 4 puanlık fark var. Kaybetmek istemiyoruz, çıkıp çatır çatır oynayıp Adanaspor'u yenmek istiyoruz. Artık kaybedecek zamanımız yok. Ciddi bir rakiple, liderle oynayacağız. Hem yönetimsel anlamda, hem taraftar, hem de sahada futbolcular nezdinde çok centilmence bir maç olacağını düşünüyorum. Adana'ya ve Türk futboluna yakışır maç olacağını düşünüyorum."

Adanaspor'a şampiyonluk yolunda başarılar dileyen Sözlü, "Ben de kulüp başkanıyım, Adana Demirspor'un başarısı benim için her zaman önceliklidir. Adanaspor'u yenip liderliği, sonra da şampiyonluğu kovalayacağız" şeklinde görüş belirtti.


- Akgül'den sağduyu temennisi

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül de Türkiye'nin bu günlerde birlik beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

İki takımın da Türkiye'nin güzide kulübü olduğunu aktaran Akgül, şöyle konuştu:

"İnşallah, hafta sonu el ele kol kola Adana'nın kazanacağı bir müsabaka olur. Biz sezon başından bu yana Adanalı çocuklarla ve bunların yanına eklediğimiz 3-4 tane ağabeyleriyle iyi bir kadro kurduğumuza inandık. Henüz önümüzde 9 maç var. Lig uzun bir maraton. Süper Lig'e giden bu yolda bu hafta oynayacağımız karşılaşmanın kavgasız, gürültüsüz ve sağduyu çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.