Adana

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Cami’nin Kubbesi tamamlandı

11:04 18 Mart 2016
Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Cami’nin Kubbesi tamamlandı

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Cami’nin inşaatında sona gelindi. Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Cami’nin Kubbesi Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümünde dev vinçler yardımıyla yerine yerleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camisi temelinin Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümünde atıldığını belirterek, cami tamamlanırsa Sabancı Merkez Cami’nden sonra Adana'nın en büyük ikinci camisi olma özelliğini taşıyacağını söyledi.

Kibar, ''Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde İlahiyat Fakültesi yanına inşa edilen caminin adının belirlenmesinde, 57. Alay Sancağı'nın İlahiyat Fakültesi'ne getirilmesi etkili oldu. Öğrencilerimiz de bu sancağın fakülteye getirilmesinden sonra caminin ismini ‘57. Alay Şehitleri Camii’ koydular" diye konuştu.

Kibar, yapımı devam eden cami için şunları kaydetti:

"Bu cami sadece bir ibadet alanı değil aynı zamanda bir kültür merkezi gibi faaliyet gösterecek. Camimiz bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi yer alıyor. Ayrıca öğrencilerimizin burada hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur’an-ı Kerim çalışmalarının yapılacağı derslikler de bulunacak.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.