Adana

Seyhan Belediye Başkanı Karalar:

15:33 22 Mart 2016
Seyhan Belediye Başkanı Karalar:

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kenti, yerinde kentsel dönüşüme açacaklarını söyledi.

Karalar, Seyhan Belediyesi ve TOKİ tarafından kentsel dönüşüm çalışması kapsamında kurulacak Yeşil Vadi Evleri projesi hakkında düzenlediği basın toplantısında, gerçekleşecek kentsel dönüşümle ilgili yoğun bir çalışmanın içerisinde olduklarını belirterek, Adana'nın modern kent haline bürüneceğini kaydetti.

Karalar, "Dönüşüm yerindeyse güzeldir. Çıkmaz sokaklarda, itfaiyenin girmediği yerlerde dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucu, terörün ve bir sürü kötülüklerin yuvalandığı bölgelerde kentsel dönüşüm mutlaka gerekiyordu" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın Adana'da kentsel dönüşümüne sıcak baktığını ifade eden Karalar, Bakan Sarı'nın Adana için büyük avantaj olduğunu dile getirdi.

Karalar, şunları söyledi:

"Adana'yı yerinde kentsel dönüşüme açacağız. Barboros mahallesinde yıkılacak 4 bin 80 konut ve bin 785 hak sahibi var. Hak sahipleri ile görüşmeye 29 Mart'ta başlayacağız. Bu bölge, yeşil alanları, oto parkı ve oyun alanlarıyla güzel bir semt olacak. 2 bin 811 mesken, 317 dükkan yıkılacak. Biz TOKİ ile 2017'de bu projeyi bitirmek istiyoruz. İşin maliyeti bizi ilgilendirmiyor. Yıkım TOKİ'den, temizliğini biz üstleneceğiz. Uzun süre aynı yerde oturan insanları ayrıştırmadan bir proje gerçekleştireceğiz."

- Kentsel dönüşüm devam edecek

Karalar, kentsel dönüşümü sadece Barboros mahallesi için değil Yenibey, Mestanzade, Ali Dede, Hürriyet ve Döşeme mahallerinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bu projelerin sadece kendileri değil Adana'nın projesi olduğunu belirten Karalar, "Yeni yapılar 6 ile 12 katlar halinde olacak. Yeni binalar depreme dayanaklı inşa edilecek. Bir daha dönüşüme ihtiyaç kalmayacak. Yapılacak binalar tipik TOKİ projesi değil. Birileri mutlaka itiraz edecek ama halkın geneli bizi destekleyecektir" ifadelerini kullandı.

Karalar, çalışmalarda destek veren Bakan Sarı, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Birol Konyalıoğlu'na teşekkür etti.





.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.