Adana

ÇÜ öğretim elemanı Antartika'ya gidecek

12:18 24 Mart 2016
ÇÜ öğretim elemanı Antartika'ya gidecek

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim elemanı Dr. Sinan Mavruk, Antartika'ya yapılacak bilimsel araştırma seferine katılacak.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve Ukrayna’nın ortaklaşa yürüttüğü sefer, Antarktika Gallindez Adası'na yapılacak. Antarktika’ya gidecek olan 13 kişilik öncü ekip, buradaki araştırma olanaklarını tanımlayacak ve biyoçeşitlilik, deniz kirliliği, deniz buzu gözlemleri, jeoloji ve tıp alanlarında gözlemler ve ölçümler gerçekleştirecek.

Sefere katılacak olan ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler-Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Mavruk, balıkların embryonik ve larval evrelerde oluşturdukları topluluklar ile ilgili incelemeleri gerçekleştirecek.

Mavruk, kıyısal kesimde ihtiyoplankton örneklemeleri yapmayı planladıklarını, böylece elde edilen türlerin morfo-metrik, taksonomik ve ekolojik özellikleri ile ilgili veri toplanıp gelecekte yapılması planlanan çalışmalar için bir altyapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.