Adana

Adana'de temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü

18:04 30 Mart 2016
Adana'de temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyelerince temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün Adana şehirciliğinde tarihi dönüm noktası olduğunu söyledi.

Sözlü, köprünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, göreve seçilmesinin ikinci yılında Adana trafiğine ve şehirciliğine önemli bir katkı koyacak olan Devlet Bahçeli Köprüsünün temelini atmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Daha önce 3 dönem Ceyhan ilçesi olmak üzere toplam 17 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü anlatan Sözlü, bu sorumluluğa layık olmanın, yerine getirmenin, emanete halel getirmemek üzere başı dik, alnı açık olmanın mücadelesi içerisinde olduklarını kaydetti.

Sözlü, "17 yılda görevimizle ilgili tek bir mahkumiyetimiz olmadı Cenabı Allah'a şükürler olsun. Bundan sonra da bizim görevde olmamızı temin eden Anayasa, hukuk ve yasalara olan bağlılığımızla onu tanıyışımızdan dolayı da hep başımız dik, alnımız açık olacak Allah'ın izniyle" dedi.

Partisi tarafından kendisine altından kalkamayacağı bir yükün yüklenmediğini ifade eden Sözlü, "Onun için bizim hakkımızda yapılan iftira kampanyalarına sesimizi kısmadan cevap verebiliyoruz. Hodri meydan diyoruz. Halep oradaysa arşın burada diyoruz" diye konuştu.

Sözlü, görev süresince oy aldığı yere göre değil, ihtiyaca ve önceliğe göre hizmet verdiklerini, adaletli, hakkaniyetli ve Allah rızasını gözeterek eşit hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Cumhuriyetin 100. yılında yüksek hedefleri olan Türkiye ve Adana'ya susuzluk ve yolsuzluğun yakışmayacağını ifade eden Sözlü, hizmetleri yerine getirirken asla yılmayacaklarını, imkanların kısıtlılığı gibi mazeretler üretmeyeceklerini dile getirdi.

Bugüne kadar kentte 40 köprüyü bitirdiklerini ifade eden Sözlü, yıllardan beri özel idarelerde vilayet kapılarında köylerine yol ve hizmet bekleyen hemşehrilerinin tek bir talebinin kendileri için yeterli olduğunu vurguladı.

Sözlü, şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli Köprüsü Adana'da şehirciliğin, ulaşımın temel problemlerinin çözümünün en önemli aktörlerinden bir tanesi olacak. Karşımızda Çukurova Üniversitesi yerleşkesi var, Balcalı Hastanesi var, Numune Hastanesi buraya yapıldı. Şehir Hastanesi, tüm mahkeme binaları, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkeleri buraya yapılıyor. Bunların planlaması yapılırken kimse bize sormadı ama ortaya büyük bir trafik yükü çıktı, problem çıkıyor. Yarın burada hayatın çekilmez olmaması için reçete Devlet Bahçeli Köprüsü. Devlet Bahçeli Köprüsü bu bölgede Adana şehirciliğinde tarihi bir dönüm noktasıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.