Adana

Adana Uzlaştırma Bürosu geçen yıl 305 dosyada uzlaşma sağladı

15:28 31 Mart 2016
Adana Uzlaştırma Bürosu geçen yıl 305 dosyada uzlaşma sağladı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Uzlaştırma Bürosu, geçen yıl 305 dosyada taraflar arasında uzlaşma sağlarken, bu yılın ilk 3 ayında 83 olayda taraflar arasında anlaşma sağladı.

Başsavcılık Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, başsavcılık bünyesinde kurulan Uzlaştırma Bürosu ile klasik yargılamaya göre adaletin daha kısa sürede sağlanması ve mağdurların uğramış olduğu zararların karşılanması yoluna gidildi.

Görevlendirilen uzlaştırmacılar aracılığıyla 2015 yılında 305 dosyada taraflar arasında uzlaşma sağlandı. Bu yılın ilk 3 ayında ise Uzlaştırma Bürosu, 83 olayda taraflar arasında anlaşma sağladı. Bu yıl büro bünyesinde 156 uzlaştırmacı görevlendirildi.

"Hakaret', basit tehdit, basit yaralama, kişinin huzur ve sükununu bozma, taksirle yaralama" gibi uzlaşmaya tabi bazı suçlarda, şikayetçiler ve şüpheliler arasında uzlaştırmacılar aracılığıyla her iki tarafın da kazandığı anlaşmalar sağlandığı ifade edilen açıklamada, uzlaşmalar sonucunda sadece mağdurların değil, bazen de eğitim kurumları ve çocuk yuvalarına bağışların da yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye Adalet Akademisi tarafından Uzlaştırma Bürosu'nun etkinliğinin artırılması konusunda meslek içi eğitim programı düzenleneceği belirtildi. Eğitimde uzlaşma kurumunun etkinliğinin attırılması için mevcut mevzuat kapsamında neler yapılabileceği ve kanun tasarısındaki uzlaştırma sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunulacak, tespit edilen sorunlara ilişkin çözüm önerileri değerlendirilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.