Adana

Kanser hastalarına "ney"li terapi

11:20 05 Nisan 2016
Kanser hastalarına "ney"li terapi

İBRAHİM ERİKAN - Adana'da kemoterapi gören kanser hastalarına psikolojik destek sağlamak için "ney" ile terapi yapılıyor.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Kanserle Savaş Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinde kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarına ney dinletisi sunulmaya başlandı.

Neyzen Abdullah Dalkavrıyan idaresinde beş gün sürecek dinletiler, yaklaşık 400 hastaya sunulacak.

İlk dinletinin ardından AA muhabirine açıklama yapan Kanserle Savaş Derneği Adana Şube Başkanı ve Tıbbi Onkoloji Kliniği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Timuçin Çil, ney dinletisini Kanser Haftası organizasyonları kapsamında gerçekleştirdiklerini ifade ederek, bu hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Çil, kemoterapi ünitesindeki kanser hastalarına yönelik ney dinletisi ile pozitif enerji sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

"Onlara daha huzurlu bir ortam sağlamak adına, motivasyonlarını arttırmaya çalıştığımız bir program bu. Gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmaların ölçme ve değerlendirmesini mutlaka yapıyoruz. Bunun etkilerini göstermek istiyoruz. Ney dinletisi sonrasında hastalardan bir anketle geri dönüşüm bilgilerini alacağız. Bir hafta boyunca yaklaşık 400 hastaya ulaşmayı planlıyoruz."

Neyzen Abdullah Dalkavrıyan ise pozitif enerji üzerine bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Belirli makamların bazı hastalıklara iyi geldiğini bildiklerini anlatan Dalkavrıyan, "Bu aslında Osmanlı döneminden beri kullanılan bir teknik. Eski dönemlerde, şifahanelerde ney ve su sesi ile terapi yapıldığını, daha çok da ruh hastalıklarıyla ilgili terapi yapıldığını biliyoruz. Diğer hastalıklara da pozitif enerji verdiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.