Adana

"İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'e Mektup" Yarışması

16:45 14 Nisan 2016
"İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'e Mektup" Yarışması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adana temsilciliği tarafından düzenlenen "İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'e Mektup" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen törende, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazışının hikayesi ve ödülü kabul etmemesi anlatıldı. İki ortaokul öğrencisi tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dua edildi ve İstiklal Marşı okundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, yarışmanın kendilerine mutluluk ve heyecan verdiğini söyledi.

Batı dünyasında Müslümanların hakir görüldüğü, rencide edildiğini ifade eden Büyük, "İslam dünyasında ise ihtilaflar, ayrılıklar nedeniyle meydana gelen kargaşa var. Kendi ülkemizde de maalesef içimizdeki hainlerin yaptıklarıyla bir terör ortamı. Bu ortamda aslında hepimize ümit veren böyle çalışmalar ve gençliğimizin gösterdiği aklı selim büyük mutluluk veriyor." diye konuştu.

TÜGVA Adana temsilcisi Gürkan Özkaynak da vakıfları hakkında bilgi verdi.

Yarışmada birinciliği Seyhan Danişmet Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Filiz Akdağ, ikinciliği 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Nur Açar, üçüncülüğü Baytiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Duygu Oldaç, yarışma özel ödülünü de Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Betül Bayram elde etti.

Yarışma özel ödülüne layık görülen Fatma Betül Bayram ile birincilik elde eden Filiz Akdağ, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un da ödülü kabul etmediğine atıfta bulunarak, kendilerine sunulan altınları kabul etmek istemedi.

Bayram ve Akdağ, ısrar üzerine ödüllerini aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.