Adana

Trafik kazasında ölüme sebep olan kişinin cezası onandı

17:16 17 Nisan 2016
Trafik kazasında ölüme sebep olan kişinin cezası onandı

Yargıtay, Adana’da çaldığı araçla ehliyetsiz olarak alkol alıp arkadaşlarıyla gezerken, 1 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla en üst sınırdan 6 yıl hapis cezasına mahkum edilen Soner Aktaş'ın (31) cezasını onadı.

Tellidere Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarında ehliyeti olmayan Soner Aktaş, 1 Nisan 2014’de kontak anahtarı üzerinde unutulmuş otomobili çalıp, 2 arkadaşı ile gezerken işe gitmek için servis bekleyen Ali İhsan Yiğit’e (35) çarparak ölümüne neden olmuş ve 6 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi yapılan itiraz üzerine değerlendirmeye aldığı davada, yerel mahkemenin verdiği bu kararı yerinde bulup onadı.

Yiğit ailesinin avukatı Ali Şahin Vural Atal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakimin sanığı kanunun belirttiği en üst seviyeden cezalandırdığını, ancak, "hırsızlık otomobille, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanarak işlenen taksirli ölümlü" suçlarda verilen en fazla 6 yıl hapis cezasının az olduğunu söyledi.

Atal, "Uygar ülkelerde böyle ölümlü trafik kazalarında kişiler silahla cinayet işlemiş gibi yargılanıyor. Bu tür olaylar kasıtlı suç sayılmalı. En asgari cezası 10 yıl olmalıdır. Cezalar yükseltildiği zaman şoförler daha dikkatli araç kullanacak, ölüm olayları en asgariye inmiş olacak. Bir defa artan ceza caydırıcı olacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.