Adana

Bir kavanoz narenciye balı 11 bin liradan alıcı buldu

11:33 21 Nisan 2016
Bir kavanoz narenciye balı 11 bin liradan alıcı buldu

Adana'da sezonun ilk narenciye balının bir kavanozu 11 bin liradan alıcı buldu.

Bal Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Salcan, sezonun ilk narenciye balının hasat edilmesi nedeniyle düzenlenen törende, narenciye balını tanıtmaya ve toplumda bilinirliğini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Arıcıların dünyanın en doğal ve güzel ürününü üretmek için ciddi çaba sarf ettiğini belirten Salcan, "Arıcılarımız yılın 3-5 ayını evlerinden uzakta, yaylalarda geçiriyorlar ve bunun karşılığını ciddi manada alamıyorlar. Bilinçsiz ilaçlamalar yüzünden arı kayıpları yaşanıyor ve zarar ediyorlar." dedi.

Salcan, arıya ve arıcıya sahip çıkan, bahçelerini arıcılara açan bahçe sahiplerine, "Arı Dostu Bahçe" sertifikası verdiklerini ifade etti.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın da Türkiye'deki bal üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun Adana'da yapıldığına dikkati çekerek, "Dünya bal üretiminde Türkiye'nin çok önemli bir yeri olduğunu, dünyada ikinci sırada bulunduğunu öğrendim. Bu yüzden Adana'da üretilen balın biraz daha tanıtıma ihtiyaç duyduğunu anladım." diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de arı üreticilerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, "Arı yetiştiricilerine destek olmaya her zaman hazırız. Çalışanlara destek çıkmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aydın ve Sözlü, sektöre katkı sağlayanlara plaket verdi.

Daha sonra Aydın, Sözlü, Salcan ve katılımcılar tarafından sezonun ilk narenciye balı hasat edildi. Açık artırmaya çıkartılan bir kavanoz bal, iş adamı İmam Gazali Hıradağı tarafından 11 bin liraya satın alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.