Adana

KBB uzmanları Adana'da toplandı

16:13 26 Nisan 2016
KBB uzmanları Adana'da toplandı

Kulak burun boğaz (KBB) uzmanları Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) kadavra üzerinde eğitim aldı.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk KBB ve Baş Cerrahisi Derneği, Çukurova KBB Derneği ve ÇÜ tarafından 14. ulusal bilimsel toplantı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıyı video konferans sistemiyle 400'e yakın katılımcı takip etti, 100'ün üzerinde konuşmacı bilimsel sunum yaptı.

KBB alanında tanınmış bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, vertigo kursu düzenlendi.

ÇÜ Anatomi Laboratuvarında "endoskopik sinüs cerrahisi kursu" ve "Rinoplasti estetik ameliyatı kursu" verildi, 75 KBB uzmanının katıldığı özel kursta uzman doktor eğitim aldı.

ÇÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Özdemir, toplantının son 4 yıldır ÇÜ Tıp Fakültesinde düzenlendiğini belirterek, söz konusu kurs aracılığıyla uzmanların kadavralar üzerinde çalışma olanağı bulduğunu belirtti.

Uzmanlık alanlarıyla ilgili genel anlamda Türkiye'nin en büyük eksikliklerinden birinin kadavra kursları olduğunu anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Bir cerrah için en önemli şey öncelikle kadavra üzerinde o ameliyatı yapabilmesi ve sonrasında insanlar üzerinde uygulaması. Bununla ilgili açığı kapatmaya çalışıyoruz. Türkiye'de bu kurslar büyük üniversitelerde düzenleniyor. Fakat bu yıl sayıyı çok fazla arttırdık ve bununla ilgili artık son 4 yıldır da Türkiye'de tüm KBB uzmanları tarafından bilinen bir kurs haline geldi. Edirne'den Van'a kadar Türkiye'nin her tarafından KBB uzmanları bu toplantıya katılıyor. Yaklaşık 400 civarında bir katılım sağladık."

Çukurova KBB Derneği Başkanı ve ÇÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Tuncer de en büyük desteği ÇÜ'den aldıklarını belirterek, kadavra kurslarının bilimsel etkinlikte olmasının ayrıcalığını yaşadıklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.