Adana

ÇÜ'den okul öncesi öğretmenlerine proje

10:08 12 Mayıs 2016
ÇÜ'den okul öncesi öğretmenlerine proje

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) Okul Öncesi Öğretmenleri İçin e-Mentörlük Temelli Eğitim (e-MENTE: OÖÖ) projesi tanıtıldı.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Hasan Ali Yücel Salonu’ndaki toplantıda e-MENTE: OÖÖ projesi tanıtıldı, projeye katılanlara sertifika verildi.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okulöncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Şule Erden, 1001 TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülecek projeyle Türkiye'de okul öncesi öğretmenleri için çalışma yaptıklarını belirtti.

Erden, şu bilgileri verdi:

"Çukurova, Anadolu, Ankara, Uludağ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim elemanları tarafından ortaklaşa yapılan proje, Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Trabzon'da yürütülecek. Bu proje kapsamında uzaktan eğitim aracılığıyla web ortamında okul öncesi öğretmenleriyle MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı üzerinde çalışılacak, böylece öğretmenlerin bilgi ihtiyaçlarının karşılanması, doğru örneklerin paylaşılması ve programın en doğru şekilde uygulanabilir hale gelmesi mümkün olacaktı. Odak grup görüşmeleri için iki gönüllü öğretmen grubu oluşturuldu. Bu pilot çalışmaya farklı üniversitelerden mezun 15 gönüllü okul öncesi öğretmeni seçildi. Seçilen öğretmenlerle üç hafta boyunca MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Belirlenen odak grup öğretmenlerle MEB 2013 Okul Öncesi Eğitim Programı ve programın uygulanmasına yönelik gereksinimleri belirlemek amacıyla görüş ve öneriler alındı. Odak grup görüşmelerinde öğretmenlerden alınan görüş ve öneriler doğrultusunda web ortamında verilecek eğitimin içeriği oluşturulacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.