Adana

Tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim

13:01 12 Mayıs 2016
Tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim

Adana'da mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik okul öncesi eğitim sınıfı kuruldu.

Yüreğir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarım ürünlerinin yaygın olarak yetiştirildiği Doğankent Mahallesi'nde, bölgede bulunan tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim vermek üzere sınıf açıldı. Her gün 25 çocuğun kaldıkları çadırlardan araçla alınarak sınıfa getirildiği, öğrencilerin, uzman görevliler eşliğinde çeşitli etkinliklere katıldığı belirtildi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çadırda kalan ailelerin çocuklarının birçoğunun okula dahi gidemediğini belirtti.

Hazırladıkları okul öncesi sınıfla imkanları ölçüsünde bu çocukları eğiterek okula ve hayata hazırladıklarını ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

"Çocukların zihinsel ve bedensel eğitimi amacıyla bu yaşta verilen eğitimler çok önemlidir. Çünkü bu çocuklarımızın aileleri akşama kadar tarlada çalışıp çocukları ile ilgilenememektedirler. Bu amaçla çocuklarımızın eğitimleri, beslenmeleri, sağlık kontrolleri ve kişisel gelişimleri kontrollü bir şekilde tarafımızca yapılmakta. Çocuklarımızın mutluluğu da bizleri ayrıca memnun ediyor. Bu hizmetleri imkanlarımız elverdiği oranda devam ettireceğiz zira belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanı başında olmakla başlar.”

Çelikcan, çocukları her gün bulundukları çadırlardan alıp hazırladıkları sınıfa getirdiklerini belirterek burada kişisel bakım gelişimi, bireysel dil gelişimi, zihinde algılama, psikomotor alanlarının kullanımı ve diğer gelişimleri için eğitimler verildiğini, bunun yanı sıra düzenli sağlık kontrolleri yapılıp, giysilerinin de temin edildiğini aktardı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.