Adana

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri

14:05 13 Mayıs 2016
Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine yönelik açıklamasına ilişkin, "Kendilerince ülkeyi kaosa sokmak istiyorlar. Kendilerince alışık oldukları, istedikleri, gönüllerinden geçen şeyi talep ediyorlardı. İhtilal hevesinde olanlara bu millet cevabını 1 Kasım'da verdi" değerlendirmesinde bulundu.

Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüreğir Kültür Merkezi'nde partisinin 77'nci danışma meclisi toplantısına katılan Yeni, teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık sistemi hakkındaki sözlerini eleştiren Yeni, şunları kaydetti:

"Aslında bu ifade bir şeyin çığırtkanlığıydı. Kendilerince ülkeyi kaosa sokmak istiyorlar. Kendilerince alışık oldukları, istedikleri, gönüllerinden geçen şeyi talep ediyorlardı. İhtilal hevesinde olanlara bu millet cevabını 1 Kasım'da verdi. Hevesleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında kalacak. Ama onlar da haklılar. Milletin oyuyla iktidara gelemeyeceklerini biliyorlar. 'Keşke ihtilal olsa da iktidar olsak' hevesindeler. Ama beyhude bekliyorlar. Bu millet bu işi ehline vermiş, ehlinden almaya da niyeti yok. 'Başkanlık sistemi için kan dökülür' diyor. Kardeşim demokrasilerin gereği olan milletin idaresine gidilecek olan noktada neden kan dökülsün? Bu millet tercihini sandıkta ortaya koymayı biliyor. Bundan sonra da Allah'ın izniyle bilmeye devam edecek."

- Çukurova Belediyesinin ağaç kestiği iddiası

CHP'li Çukurova Belediyesinin ağaç katliamı yaptığını savunan Yeni, şu ifadeleri kullandı:

"Yakın bir tarihte bir kaç tane ağaç yerinden sökülüp başka bir yere taşınmak istenirken ortalığı ayağa kaldıranlar, bu ülkenin geleceğini karanlık dehlizlere çevirmeye çalışanlara destek verenlerin arkasındaki Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir belediyesi, Çukurova Belediyesi 150 tane ağacı kesmiş. Bize yuhalamak yakışmaz, biz, bize yakışanı yapacağız. Çukurova Belediyesi tarafından 150 tane ağaç sökülmemiş hepsi kesilmiş. Ormanlık bir alanki o alanın adı Haluk Levent Koruluğu iken belediye tarafından orada bulunan ağaçların tamamı kesilmiş, yerinden sökülmemiş. Çıplak bir hale getirilmiş araziye kendilerince kinaye yaparcasına gezi parkı ismi konmak istenmiş. Hatta konmuş. Burada ben millete hizmet derdinde olmayan, millete hizmet kaygısını içinde hissetmeyen o belediye başkanına sadece şunu söylemek istiyorum. Kardeşim bu millet sana hizmet edesin diye oy verdi. Bu milletin aklıyla dalga geçesin diye değil. Daha bir kaç gün öncesinde 3 tane ağaç yerinden sökülüp başka bir yere taşınıyor diye ‘Ağaçlar katlediliyor’ feryadını ortaya koyup ülkeyi yerle bir etmeye çalışan bir zihniyet bugün o ağaçları neden keser? Burada aslında samimi olmadıklarını fikirlerinde samimi olmadıklarını bu milletin zekasıyla dalga geçmeye çalıştıklarını net bir şekilde görüyoruz."

Yeni, CHP'li Seyhan Belediye Başkanı'nın da belediyeyi zarara uğrattığını, bunun da meclis üyelerinin hazırladıkları raporla tespit edildiğini de bildirdi.

- Olağanüstü kongre

22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongreye de değinen Yeni, "Bu kongre kararı bizim için bir bayrak yarışıdır. Yaklaşık 2 yıldır bu davanın bayrağını, bu davanın kurucu liderinden aldığı yerden daha yükseğe taşımaya çalışan bir genel başkanımızla yürütülürken şu an o genel başkanımız tarafından onurla ve vakarla inşallah 22 Mayıs'ta yeni mücadele ekibine devredilecektir. Burada özellikle kasetle gelenlerin, özellikle kumpasla gelenlerin aslında bir şeyi de öğrenmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Girmiş oldukları her seçimde kaybetmelerine rağmen koltuğu bırakmayanlar bu zamana kadarki Türkiye'de alınmamış en yüksek oyu alan bir liderin nasıl koltuğunu bıraktığını, nasıl davası için fedakarlık yaptığını ve azmini ortaya koyduğunu görüp de inşallah ders almışlardır. Bizim için 22 Mayıs tarihi inşallah reform hareketlerinin yeni başlangıç tarihi olacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.