Adana

Ramazan öncesi gıda denetimleri

13:14 02 Haziran 2016
Ramazan öncesi gıda denetimleri

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan öncesi market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda denetimi yaptı.

İl Müdürü Ahmet Söğüt ve ekipler, ilk olarak bir marketteki meyve-sebze, et-tavuk-balık, unlu mamuller, süt ürünleri reyonlarını ve ramazan paketlerinin içeriğini denetledi. Ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerine, etiketlerine, ambalajlarına, bulundukları dolapların ısı derecelerine bakarak, ürünlerin vatandaş için sağlıklı olup olmadığını kontrol etti.

Daha sonra bir pastanedeki ürünleri inceleyen ekipler, burada da hijyen koşulları, soğutucular, personellerin temizliği ve ürünlerin son kullanma tarihlerine baktı. Fırında da denetim yapan ekipler, gramaj ve hijyen kontrolü gerçekleştirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt, müdürlük olarak yılın her günü rutin denetimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Halk sağlığının önemine değinen Söğüt, şunları kaydetti:

"Ramazan vesilesiyle halkımızın duyguları ve kardeşlik bilinci arttığından dolayı denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. 7 gün 24 saat denetim yapıyoruz. Bu denetimlerimize pide ve ekmek fabrikaları, toplu tüketim yerleri, et ve süt üreten yerler, yemek şirketleri, restoranlar, tüm gıda üreten işletmelerde denetim yapıyoruz. Buralarla ilgili denetim yaparken işletmelere de rehberlik yapıyoruz. İşletmeciler de aynı zamanda birer gıda tüketicisi, bunlar da aldıkları eğitimle üretim yaparken hijyen ve sağlığa önem veriyorlar. En iyi gıda denetçisi vatandaşın kendisidir. Vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyoruz, onların sağlığı ve menfaatleri her şeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın içi çok rahat olsun, tüm yıl boyunca, özellikle de ramazan boyunca denetimlerimiz devam edecek. Onların sağlık ve menfaatini korumak için görev başındayız."

Söğüt, vatandaşların sıkıntılı bir durumda ücretsiz olarak Alo Gıda 174'ü arayabileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.