Adana

"Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi" konferansı

18:17 04 Haziran 2016
"Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi" konferansı

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı tarafından "Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi" konferansı düzenlendi.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz, İl Başkanlığında gerçekleşen programda, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO), 2016-2017'yi Ahmet Yesevi yılı ilan ettiğini söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin Türk tasavvuf geleneğinin kurucusu olduğunu belirten Deniz, "Onu özgün yapan şey, eserleri ve insan yetiştirme hassasiyetidir. Türkistan'dan Anadolu'ya tüm Türk coğrafyasında binlerce öğrenci yetiştirmiş, onlar sayesinde milyonlarca gönüle dokunmuştur." dedi.

Deniz, Ahmet Yesevi'nin farklı diller bilmesine rağmen İslam'ı Türkçe anlattığını ifade ederek, amacının İslam'ı en doğru ve anlaşılır bir şekilde yaymak olduğunu aktardı.

Ahmet Yesevi'nin Türkçe'ye olan sevdasının Anadolu'yu Türkiye yapan fikir yapısının, ülkücü Türk gençliğinin yetişmesinde temel kaynak olduğunu dile getiren Deniz, şunları kaydetti:

"Ahmet Yesevi'yi gururla anlatmak, ona methiyeler dizmek bizlere birşey kazandırmayacaktır. Ülkücü Türk gençliği olarak bizler, onun bin yıl önce verdiği mücadelenin günümüzdeki uygulayıcıları olmalıyız. Unutmamalıyız ki Ahmet Yesevi'nin manevi ışığı ve hikmetleri bizlerin en önemli yol göstericisi ve kılavuzudur. Ondaki Allah aşkının, Peygamber sevdasının, vatan sevgisinin, Türklük bilincinin ve ahlak anlayışının en büyük mirasçısı Ülkü Ocaklarıdır. Ülkücü Türk gençleriyse İmam-ı Azam Ebu Hanife, İmam Maturidi ve Hoca Ahmet Yesevi'nin çizdiği yoldan ayrılmayandır. Allah bizleri bu kutlu yoldan ayırmasın."

Programa, Eski Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Mehmet Ali Arslan, Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Nargüllü, ilçe başkanları ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.