Adana

Adana'da tarihi Taşköprü'de iftar

21:44 02 Temmuz 2016
Adana'da tarihi Taşköprü'de iftar

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, hiçbir terör eyleminin, hiçbir bombalı eylemin Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacağını söyledi.

Sarı, AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından, Seyhan Nehri üzerinden geçen tarihi Taşköprü'de düzenlenen iftara katıldı.

Burada konuşan Sarı, ramazanın, dün idrak edilen Kadir Gecesi'nin ve 2 gün sonra ulaşılacak Ramazan Bayramı'nın Türkiye, Adana ve tüm İslam coğrafyası için birlik ve beraberliği sağlamasını temenni etti.

Geçen ramazandan bu yana Türkiye'nin çok zor bir dönem geçirdiğini vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelede Adanamızdan pek çok şehit verdik. Allah hepsinden razı olsun, Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Ailelerine de tekrar Allah'tan sabır diliyorum. Bu mücadelede, hem sizlerin hem Türkiye'nin dört bir tarafından gelip de bölgede görev yapan askerlerimizin ve emniyet mensuplarımızın bu özverili çalışmaları ve çabaları sonucu çok şükür terörle mücadelenin son günlerine geldik. Artık son direnişleri ve son çabalarıyla birlikte ses getirecek eylemler düzenleme çabası içerisinde olan terör örgütleri maalesef geçtiğimiz günlerde, Atatürk Havalimanı'nda da yeni bir eyleme imza attılar. Orada da hem kendi vatandaşlarımız, hem de Türkiye'yi ziyarete gelmiş başka devletlerin vatandaşları hayatını kaybetti. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Hiçbir terör eylemi, hiçbir bombalı eylem Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamaz. Hiçbir terör örgütü Türkiye'de yaşayan 79 milyon insanın kardeşliğine gölge düşüremez."

Sarı, terörle mücadelenin önemine değinerek, "Terörle mücadelemiz hem AK Parti iktidarları döneminde, hem de bundan önceki dönemlerde olduğu gibi kararlılıkla sürecek. Terör, Türkiye tarihinden silinene kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Hem sayın cumhurbaşkanımızın hem de sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi, kanımızın son damlasına kadar bu vatan toprağını savunacağız. Bu vatan toprağını savunurken de bizi bölmeye, parçalamaya çalışanlara karşı hep beraber dik duracağız." diye konuştu.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de partilerinin ramazanda yaklaşık 200 bin kişiye iftar düzenlediğini dile getirdi.

İftara, Vali Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.