Adana

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

21:52 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Sakarya yazılı açıklamasında, demokrasiye inanan Türk milletinin, darbe girişimine alet olan askerlere karşı durarak hayati bir sınavdan başarıyla geçtiğini vurguladı.

Darbecilerin planının demokrasiyle bozulduğunu belirten Sakarya, "Demokrasiye inananlar, darbecilere geçit vermedi. Darbelerin ülkeyi karanlığa iteceğini çok iyi bilenler, meclise karşı hareket eden, demokrasimize, Cumhuriyetimize saldıran, Cumhurbaşkanımızı öldürmeye yeltenen alçakları durdurdu." ifadelerini kullandı.

Sakarya, darbelerin, demokrasiye inanmayan, halkın iradesine saygı göstermeyen, ülkesini sevmeyen vatan hainlerinin başvurduğu alçakça saldırılar olduğunu kaydetti.

Halkın oylarıyla göreve gelenlerin halkın oylarıyla görevden gitmelerinin demokrasinin gereği olduğunu hatırlatan Sakarya, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızı hedef alan, masum insanlara kurşun sıkan, insanlıktan uzak hainler, bu millet sizi lanetledi. Türk halkı kendini bilmez vatan hainlerine geçit vermedi. Demokrasiye müdahale asla kabul edilemez. Halkımız da bu müdahaleyi kabul etmemiş, vatanını seven herkes, demokratik kurumlarıyla birlikte demokrasiye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi, halkın iradesi gücünü de bir kez daha göstermiştir. Yaşananlar karşısında dik duran milletimiz, darbeciler karşısında yer alan vatan sevdalısı, yiğit, şanlı askerimiz ve polisimizi kutluyorum. Bu olaylar sırasında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.