Adana

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:51 18 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Darbe aleyhinde slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşların parti binası önündeki protestoları sürüyor.

- "Milletin, devleti koruyabileceğini gördük"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AA muhabirine, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin açıklamada bulundu.

Darbecilerin, devletin ve milletin geleceğine yönelik, kendilerince kurmak istedikler hain yapıyı oluşturma adına darbe planladığını ifade eden Yeni, devletin ve milletin birlik ve beraberliğini, bekasını ve gücünü ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Hiçbir darbenin normal şartlarda, hukuk çerçevesinde yeri olmadığını belirten Yeni, "Tamamen hukuka ve anayasaya aykırı bir süreç çerçevesinde maalesef ordumuz içerisinde bulunan çok az bir güruh, dışarıdan aldığı talimatla ülkemizin geleceğini bir şekilde olumsuz etkilemeye çalışanların verdiği talimatla böyle bir süreci başlatmışlardır. Fakat Türkjiye'nin illerinin tamamında hamdolsun millet, devletine sahip çıktı." diye konuştu.

Yeni, şunları kaydetti:

"Devleti korumak için silaha gerek olmadığını, milletin, devleti koruyabileceğini gördük. Millet sokağa çıkmak suretiyle, yeri geldi tankın karşısında durmak, yeri geldi sıkılan kurşunlara göğsünü siper etmek, yeri geldi uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper etmek suretiyle bu darbeye karşı dimdik bir duruş gösterdi."

Yeni, darbe girişimi sırasında Adana'da herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmadığını aktardı.

Olayın duyulmasının ardından vatandaşaların sokaklara indiğini dile getiren Yeni, "Adanalı hemşehrilerimiz gerçekten 'mevzu vatansa gerisi teferruattır' psikolojisi ile hareket ettiler. Net bir şekilde, siyasi düşüncesi ne olursa olsun il binamızın etrafında oluşan kalabalığın içinde kendilerine yer buldular." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.