Adana

Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı

17:22 12 Ağustos 2016
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Adana Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı'nın diğer tüm havzalarda da uygulanacağını belirterek "Böylece ülkemizin su potansiyelinin en verimli şekilde kullanılması sağlanmış olacak." dedi.

Kınacı, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki ilk havza yönetimi projesi olan "Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsisi Planı"na yönelik DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, her geçen gün suya olan talebin arttığını söyledi.

Kullanılabilir su miktarının kirlenme nedeniyle azaldığını vurgulayan Kınacı, "Su potansiyelini her havza için ayrı ayrı belirlememiz, bu havzaların şimdiki ve gelecekteki durumunu tespit etmemiz ve suya olan talebi bugünden geleceğe tahmin edip uygun dağıtımını sağlamamız gerekiyor. Bu proje, bu konuyla ilgili ilk çalışmamız olacak." diye konuştu.

Kınacı, planın Türkiye'de bir ilk olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"İlk olması nedeniyle aynı zamanda öncü bir proje. Seyhan havzasıyla başlayacak bu proje diğer bütün havzalarda da uygulanacak ve böylece ülkemizin su potansiyelinin en verimli şekilde kullanılması sağlanmış olacak. Dünyada sektörel tahsis yapılmış fazla havza yok. Gelişmiş ülkeler, bulundukları kuzey iklim kuşağı nedeniyle su kıtlığı yaşamıyor. Biz bu projeyle yeni bir metodoloji geliştirmeye çalışıyoruz."

DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın da Türkiye'nin su fakiri bir ülke olduğunu belirterek, "Bizlerin bu nedenle suyu çok dikkatli kullanmamız gerekiyor. DSİ adına bizler suyun daha tasarruflu ve planlı kullanılması adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje sunumlarının ardından toplantı sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.