Adana

Büyükşehir Belediyesinden 12 bin öğrenciye ücretsiz kurs

13:39 15 Ağustos 2016
Büyükşehir Belediyesinden 12 bin öğrenciye ücretsiz kurs

Adana'da ücretsiz sınavlara hazırlık kurslarıyla dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği veren Büyükşehir Belediyesinin gençlik merkezlerinde 12 bin öğrenciye ücretsiz kurslar verileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, yazılı açıklamasında, Seyhan, Ceyhan, Yumurtalık, Sarıçam, Yüreğir, Feke ve Saimbeyli'de şubeleri bulunan Büyükşehir Belediyesi SODES Gençlik Merkezleri'nde dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz kurslar vererek TEOG sınavı ve LYS'ye hazırladıklarını belirtti.

Başarı oranını her geçen yıl arttırdıklarını aktaran Durukan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla gençlik merkezlerinde eğitim kalitesini sürekli yükselttiklerini kaydetti.

Durukan, 8 şubesi bulunan gençlik merkezlerinde 2014'ten beri 11 bin öğrenciyi TEOG sınavı ve LYS'ye hazırladıklarına vurgu yaparak, şuları kaydetti:

"İki yıllık süreçte başarı oranımız ortalama yüzde 90 düzeyindeydi. Bu dönemdeyse başarı çıtasını 5-8 puan yukarı çıkarttık. Öğrencilerimiz TEOG sınavında yüzde 98, LYS'de yüzde 95,7 oranında başarı sağlayarak hedefledikleri okulları kazandılar. Bu yıl 8 bin 500 öğrenci gençlik merkezlerinde eğitim hizmetinden yararlandı. 5 yeni şube açmak için çalışmalarımız yoğunlaştı. Dar gelirli ailelerin çocukların eğitimde fırsat eşitliğini yakalaması için gençlik merkezlerinin sayısını 13'e çıkaracağız. Çukurova, Karataş, İmamoğlu, Kozan ve Seyhan Kıyıboyu şubelerimiz önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmet verecek. Toplam 12 bin öğrencimize ücretsiz kurslarda sınavlara hazırlanma imkanı sunacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.