Adana

Adana'daki cinayet

13:39 25 Ağustos 2016
Adana'daki cinayet

Adana'da, aralarındaki sorunu konuşmak için bir araya gelen kız kardeşi ve eniştesini tabancayla vurarak öldüren sanığın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Doğukan Hüküm, öldürülen Bekir ile Özgecan Arslan'ın yakınları ile avukatları katıldı.

Hüküm, savunmasında, iddianamedeki "tasarlayarak öldürme" suçlamasını kabul etmeyerek, olayın anlık geliştiğini öne sürdü.

Cinayet anını da anlatan sanık, şöyle konuştu:

"Bekir Arslan beni arayıp kız kardeşim Özgecan ile kendisini barıştırmamı istedi. Ben de 'Elimden geleni yaparım' dedim. Antalya’dan uçakla geldi. Biletini de ben aldım. Kardeşim Özlem’in evine gittik. Özgecan da bu evde kalıyordu. Her ikisine 'Aranızda ne sorun var anlatın. Ben en son söyleyeceğimi söylerim' dedim. Bekir, 'Ben karımı seviyorum boşanmak istemiyorum' dedi. Kardeşim de 'uyuşturucu içen, başka kadınlarla birlikte olan adamla barışmayacağını' söyledi. Bu sözler üzerine Bekir kardeşime öfkelenerek, 'Sen de o kadınlardan biri değil misin? Dostum değil misin? Benimle ağabeyinin korkusundan evlenmedin mi? Evlenmeden önce benden çocuk aldırmadın mı?' dedi. Ben şok geçirdim, kardeşime 'Bu ne diyor' diye sordum. Özge de 'Ağabey bu beni kandırdı. Beni uyuşturucu ortamlarına soktu. Başka erkeklerle farklı ortamlara soktu' demesi üzerine kendimi kaybettim. Üzerimdeki silahla her ikisine sıktım."

Bekir Arslan’ın babası Hasan Arslan ise sanığın anlatımlarının bazı bölümlerinin yalan olduğunu iddia edip, sanıktan şikayetçi oldu.

Mahkeme savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, Hüküm'ün "Töre saikiyle tasarlayarak kız kardeşini ve eniştesini öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hüküm’ün tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı karar için erteledi.

Antalya’daki açık cezaevinden izin olarak çıkıp Adana’ya gelen Doğukan Hüküm, Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi 46143 Sokak'ta 26 Nisan’da kız kardeşi Özgecan Arslan ile eniştesi Bekir Arslan'ı 1,5 yaşındaki kızlarının önünde öldürdükten sonra elinde tabancayla kaçarken yakalanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.