Adana

Süper Lig'in 26 Brezilyalısının 7'si Adanaspor'da

14:19 25 Ağustos 2016
Süper Lig'in 26 Brezilyalısının 7'si Adanaspor'da

Spor Toto Toto Süper Lig'de forma giyen 26 Brezilyalı oyuncudan 7'si, ligin yeni ekibi Adanaspor'un kadrosunda yer alıyor.

Turuncu-beyazlılar, geçen sezon kadrosunda bulunan Brezilyalı futbolcu Didi ve Renan Fouginho'nun yanı sıra bu sezon Mauricio Ramos, Renan Diniz, Roni, Digao ve Edgar Silva'yı kadrosuna kattı.

Son transferlerle takımdaki Brezilyalı oyuncu sayısı 7'ye yükselen Adanaspor'da, ligin ilk maçında Bursaspor'a karşı forma giyen Renan Diniz, takımının ve ligin ilk golünü atma başarısı da gösterdi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Bayram Akgül, yerli oyuncuların maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle birçok takım gibi Adanaspor'un da rotasını yurtdışına çevirdiğini söyledi.

Brezilyalı oyuncularına güvendiklerini belirten Akgül, şunları kaydetti:

"Yerli oyuncuların maliyetinden dolayı biz de tercihimizi Brezilya'dan yana kullandık. Oyuncularımızı günlerce izledik. Çok yetenekli oyuncuları Adanaspor'a kazandırdığımızı düşünüyorum. Hepsi birbirinden kaliteli ve kendini kanıtlamış isimler. Kısacası transferde Brezilyalı oyuncuları seçmemizde herhangi özel bir neden yok. Sadece tercih meselesi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.