Adana

FETÖ'nün kapatılan okulundaki atlar engellilerin hizmetinde

12:47 28 Eylül 2016
FETÖ'nün kapatılan okulundaki atlar engellilerin hizmetinde

Adana'da, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılan Özel Burç Okullarının el konulan 1 Arap ve 3 Midilli atı, engellilere yönelik rehabilitasyon hizmetinde kullanılıyor.

Seyhan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından kapatılan özel okulun hayvanat bahçesindeki 4 at, Adana Büyükşehir Belediyesince Karataş ilçesine bağlı Yemişli köyünde eski bir askeri tesisten dönüştürülen engellilere yönelik rehabilitasyon merkezini götürüldü. Kurulma çalışmaları süren merkezde, el konulan atlar da engelli çocuklara yönelik terapi hizmeti uygulamasına dahil edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkan Fatih Karayandı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 70 dönüm alana sahip eski bir askeri tesis olan merkezde, iki yıldır engelsiz yaşam merkezi oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Merkezde, 8-9 aydır eğitim verdikleri atlarla engelli çocuklara hippoterapi hizmeti sunduklarını aktaran Karayandı, şunları söyledi:

"Son olarak FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bu örgüte mensup kurumlara kayyum atandı. Bunlarda birisi okullardı. Atanan kayyum orada bulunan atlara bakamayacaklarını söyleyerek bunları Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne devretti. Biz de atları engelli çocuklarımıza terapi uygulamasına dahil ettik."

Karayandı, haftada iki gün yapılan terapiyle engelli çocukların araçlarla merkeze getirildiğini, hayvan sevgisini aşılayıp sosyalleşmelerine katkıda bulunduklarını belirtti.

Down sendromlu 7 yaşındaki Sude Güzel de ata binmeyi sevdiğini, bunun güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Otistik ve down sendormlu 22 yaşındaki Ali Kağan Kadıoğlu da atları çok sevdiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.