Adana

Mehmetçik Vakfına bağış yaptı, ceza almaktan kurtuldu

12:01 02 Ekim 2016
Mehmetçik Vakfına bağış yaptı, ceza almaktan kurtuldu

Adana’da, trafikte yol verme meselesi nedeniyle tartıştığı kişiye "hakaret" ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Hamdullah Yıldız, şikayetçinin talebi üzerine Mehmetçik Vakfına 300 lira bağışlayarak hapis cezası almaktan kurtuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Haziran'da, 01 JE 515 plakalı aracın sürücüsü Öner Dokuyucu, Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda, trafikte yol verme meselesi yüzünden 01 CZG 44 plakalı araç sürücüsü Hamdullah Yıldız ile tartıştı.

Bu sırada, arabasının camı kırılan Öner Dokuyucu, kendisine hakaret eden Yıldız hakkında, Şakirpaşa Polis Merkezine giderek şikayette bulundu.

Şüpheli ve müştekinin ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini belirtmeleri üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı tarafından uzlaşmacı olarak Adana Adliyesi 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görevli Mehmet Anmaç görevlendirildi.

Uzlaştırmacı Anmaç, Dokuyucu'nun kendisi için bir şey istemediğini belirtip, şüphelinin Mehmetçik Vakfına 500 lira bağış yapması halinde uzlaşacağını belirtmesi üzerine talebi, Yıldız'a bildirdi. Seyyar satıcı Yıldız'ın maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle 300 lira bağış yapabileceğini bildirmesinin ardından taraflar anlaştı.

Yıldız, Mehmetçik Vakfının hesabına 300 lira yatırarak "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıp ceza almaktan kurtuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız,"Bu bana iyi bir ders oldu. Bir daha kesinlikle böyle bir şeye kalkışmayacağım. Polisleri, adliyeyi, devleti çok basit bir olay için uğraştırdık. Hiç gereği yokmuş. İyi ki uzlaşma var. Belki de aylar, yıllar sürecek yargılama yapılmadan anlaşarak ceza almaktan kurtuldum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.