Adana

Adana'daki silahlı kavga

17:01 11 Ekim 2016
Adana'daki silahlı kavga

Yüreğir ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavganın arasında kalan kadın ve çocuğun ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına yol açtıkları iddiasıyla tutuklanan 4 sanığa, ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Akdeniz Mahallesi 500 Sokak'ta 12 Mayıs’ta sokakta alkol alınması yüzünden çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine halı saha maçından evine dönen lise öğrencisi 16 yaşındaki Adil Can Ortatepe ile 47 yaşındaki Meryem Derinpikal'ın öldürülmesi, 17 yaşındaki Mert Enkudar'ın ise yaralanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısının, 2 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına yol açtıkları gerekçesiyle tutuklanan C.B (17), ağabeyleri Özgür B. (29) ve Ayhan B. (22) ile kuzenleri F.B. (16) hakkında "Kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçlarından hazırladığı iddianame, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, kavga sırasında 2 tüfekle ateş edildiği ancak kullananların kim olduğunun tespit edilemediği belirtildi.

Sanıkların savunmalarının çelişki taşıdığına dikkat çekilen iddianamede, "Sanıklar eylem birliği içerisinde hareket ederek ve isteyerek kalabalığın üzerine ateş etmişlerdir." denildi.

Savcı sanıklara için ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet ile öldürmeye teşebbüsten yirmişer yıl hapis cezası istedi.

Akdeniz Mahallesi'nde araçta alkol alınması üzerine çıkan kavgada kalabalığa ateş açılması sonucu olayla ilgileri olmayan Ortatepe ile Derinpikal öldürülmüş, Enkudar ise yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.