Adana

Terör saldırılarına tepkiler

12:26 13 Ekim 2016
Terör saldırılarına tepkiler

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, son zamanlarda PKK'nın AK Parti'ye karşı yaptığı saldırılara ilişkin, FETÖ ve PKK'nın kanlı işbirliğinin kendilerini asla yıldırmayacağını belirtti.Yeni, AK Parti il binsında düzenlediği basın toplantısında, ülkenin 15 Temmuzdaki hain işgal girişimini destansı bir duruşla tarihin karanlık sayfalarına gömmeyi başardığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da başaramadığını taşeronu PKK ile başarmaya çabaladığını belirten Yeni, şunları söyledi:

"FETÖ ve PKK'nın kanlı işbirliği bizi asla yıldırmayacak ve yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizi ayrıştırmak, ötekileştirmek, mutluluğumuzu ve ideallerimizi talan etmeye çalışanlar hala var olsa da karşılarında milletimizin iradesi kaya gibi durmaktadır. Ülke olarak bizim anlayışımızda asla öteki yoktur."

Yeni, terör örgütlerine, alfabenin hangi harfine sahip olursa olsun en ağır şekilde bedelinin ödetileceğini belirterek, artık örgütlerin uçurumun kenarında olduğunu ve terör örgütünün son çırpınışlarını ortaya koymak için açıktan siyasi cinayetlere başladığını ifade etti.

Terörün, partililerini hedef aldığını kaydeden Yeni, şunları kaydetti:

"Bizi hedef alan hunharca saldırılar gerçekleştirmeye başladılar. Bu AK Parti'ye değil tüm ülkeye yapılan saldırıdır. Bunu tüm vatandaşlarımız böyle okumaktadır. Teröristler devletimizi yıldıramayacağını çok iyi bilmekte, terörün bitirilmesi için hükumetimizin kararlılığını çok iyi bilmektedir. Devletimiz ve milletimizin dirayetini gören örgütler, bu hamlelerle bir kaos ve karmaşa görüntüsü koyarak insanlarımızı etkilemeyi, devleti de dolaylı olarak etki altına almayı amaçlıyor. Devletimiz ve milletimiz olarak terörün oluşturduğu gündemin asla esiri olmayacağız. Terörün sürüklemeye çalıştığı korku ve yılgınlık sarmalına asla sürüklenmeyeceğiz. Türkiye büyük bir devlettir ve böyle üç çapulcunun şantajıyla eylemlerine boyun eğmez."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.