Adana

Adana'da oto hırsızlık operasyonu

15:28 02 Kasım 2016
Adana'da oto hırsızlık operasyonu

Beşiktaşlı Kulubü tarafından kiralanıp futbolcu Veli Kavlak'a tahsis edildikten sonra İstanbul'dan çalınan araç Adana'da bulundu.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'dan çalınan lüks otomobillerin sahte evrak düzenledikten sonra Belçika, Almanya, Gürcistan ve Romanya plakası takılıp Adana'da satıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda yapılan operasyonda İstanbul'dan çalınıp kente getirilen 3 lüks otomobili buldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de yardımıyla çalıntı araçlarda yapılan incelemede, B 398 BRN plakalı otomobilin Beşiktaşlı Futbol Kulübü tarafından kiralanan ve futbolcu Veli Kavak kullanırken çalınan araç olduğunu tespit etti.

Bu araçla ilgili gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından serbest bırakılan V.A'nın ise "Ben aracı N.K'dan 250 bin liraya satın aldım. Plakanın sahte ve aracın çalıntı olduğunu ben de bilmiyordum. Mağdur edildim." ifadesini verdiği öğrenildi.

Bu arada, otomobiller sahiplerine teslim edilirken, polisin çalıntı otomobilleri sahte plaka ve belge ile piyasaya sürmeye çalıştığı ileri sürülen N.K. liderliğindeki çeteyi yakalamak için başlattığı çalışmanın sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.