Adana

Adana'daki terör saldırısı

20:13 25 Kasım 2016
Adana'daki terör saldırısı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Adana Valiliği önünde geçekleşen terör saldırısıyla ilgili, "TEOG sınavında arkadaşlarımız görevli oldukları için yerlerinde olmamışlar. Özellikle şoförlerin yeri patlama alanına çok yakınmış. Büyük bir faciadan dönüldü." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın talimatıyla kente gelen Bilgili, Adana Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Patlamanın olduğu alanda ve patlamada hasar gören Milli Eğitim Müdürlüğü binasında incelemeler yapan Bilgili, personele geçmiş olsun dileklerini iletti ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'dan bilgi aldı.

Bilgili, daha sonra yaralananları hastanede ziyaret ederek, Bakan Yılmaz'ın geçmiş olsun dileklerini iletti. Doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi alan Bilgili, onlara acil şifa diledi. Bilgili, taburcu edilen Adana Maarif Müfettişleri Başkanı Ersan Yaşkeçeli'ye de evinde ziyarette bulundu.

Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente incelemelerde bulunmak için geldiğini aktararak, "Valimizi ziyaret ettik, görüştük. Milli Eğitim Müdürlüğümüzü gezdik çünkü en fazla zarar gören kamu dairesi oldu. Şu anda çalışamaz vaziyette. Milli Eğitim Müdürlüğünün bir an önce çalışmaya başlaması gerekiyor. Sayın Valimizle bu konuları görüştük, tedbirlerini aldık. İnşallah 3-4 gün içerisinde muhtemelen çarşamba günü tamamen çalışıyor olacak." dedi.

Bilgili, patlamada şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek, hastaların iyileşerek bir an önce dairelerine dönmelerini beklediklerini söyledi.

Patlamanın TEOG sınavına dek gelmesiyle büyük bir tehlike atlatıldığını ifade eden Bilgili, şu değerlendirmede bulundu:

"TEOG sınavında arkadaşlarımız görevli oldukları için yerlerinde olmamışlar. Özellikle şoförlerin yeri patlama alanına çok yakınmış. Büyük bir faciadan dönüldü. Bu bir terör hadisesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kişiliğine bir suikasttir. Biz bundan ders çıkarıyoruz ama bu belalar Türkiye'yi yolundan asla döndüremeyecek, hatta kamçılayacak. Patlama esnasında Milli Eğitim Müdürlüğü personeli büyük bir dayanışma içerisinde oldular. Bundan da büyük mutluluk duyduk. Böyle olağanüstü durumlarda birbirinize sarılacaksınız ki hem hizmetler aksamasın hem de bir dayanışma örneği ortaya koyulsun. Adanamıza gerçekten geçmiş olsun. Türkiye hangi koldan başına bela örülmeye çalışılırsa çalışılsın, bunların hepsinin üzerinden gelecek güçtedir. Biz de eskiye göre çok daha iyi durumda olduğumuzu görüyor ve biliyoruz. Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyor."

Yaralılardan ikisi hariç hepsinin taburcu olduğunu, ikisinin ise tedbir amaçlı hastanede gözetim altında olduğunu dile getiren Bilgili, bundan dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.