Adana

Adana'da FETÖ/PDY operasyonu

12:24 13 Şubat 2017
Adana'da FETÖ/PDY operasyonu

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 zanlı adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, bir süre önce gözaltına alınan örgütün kapatılan özel eğitim kurumlarında görevli 14 öğretmenin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden "Bylock" kullandığı tespit edilen ve etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini belirten H.Z. ifadesinde, FETÖ'ye bağlı kapatılan bir dershanede aylık 800 liraya çalıştığını anlattı.

H.Z, hiçbir zaman anlaştığı maaşı alamadığını belirterek, "Parayı muhasebeci çekiyordu ve daha sonra bana veriyordu. Aylık ortalama 200-300 lira ödeme yapıldı. Muhasebeciye maaşımın geri kalanını sorduğumda 'Diğer aylar ödeşiriz' cevabını aldım." ifadesini kullandı.

Bekar olması nedeniyle cemaatçi biriyle evlendirilmek istediğini öne süren şüpheli, "Bunu kabul etmeyerek işten ayrılmak istediğimi söyledim. Dershane yönetimine de maaşımın geri kalanını istediğimi bildirdim. Maaşımın kesilen bölümüyle, Zaman gazetesi aboneliği ve kurban bağışı yapıldığını öğrendim. Bu nedenle bir de borç çıkarıldı. Dershanede öğretmenlik yaptığım sürede, bağış toplamamı ve Zaman gazetesine ayda 3 abone bulmam için de baskı yapıldı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.