Adana

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

09:41 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Demirtaş, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin bir azim ve vatan sevgisi zaferi olduğunu ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin dünyada eşine az rastlanılan bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi'nin tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve Anadolu'nun bağrındaki bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen kelepçeleri yakıp eriten bir ateş olduğu gerçeğini asla unutmayacağız. Aziz Şehitlerimizin sergilediği destansı kahramanlığın ışığında rengini şehitlerimizin döktüğü kandan alan ay yıldızlı bayrağımızı, büyük bir inanç, coşku ve gururla dalgalandıracağımızı, tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha kararlılıkla ve yüksek sesle haykırıyoruz."

Demirtaş, birlik ve beraberliğin bozulmasına asla izin verilmeyeceğini belirterek şunları ifade etti:

"Bilinmelidir ki aziz milletimiz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik hain odakların amaçlarına ulaşmalarına asla izin vermeyecek, asla müsamaha göstermeyecek, gerekli yanıtı her koşulda verecektir. Tüm etnik kökenleriyle tarih boyunca birlikte barış içinde yaşamış olan milletimizi bölme gayretleri beyhude çabalar olmaktan öteye gidemeyecek. Tarih boyunca her türlü zorluğa göğüs geren asil milletimiz bu vatan topraklarında özgürce, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam edecektir. Bu duygularla, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, daima sahip çıkacağımız şehit aileleri ve yakınları ile milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.