Adana

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

16:30 01 Nisan 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasına ilişkin, "Esasında baktığınız zaman bu İran ile yapılacak ticaret kapsamında yapılan işlemler bilgileri dahilinde, dünyanın bilgisi dahilinde yapılan bir işlemler ama bir senaryoyla, 17- 25 Aralık o yargı operasyonunun o gün bir hedefi de Halk Bankasıydı, o gün yarım bıraktıkları işi bugün tamamlamak için harekete geçen yapıların olduğunu görüyoruz." dedi.

Tüfenkci, bir otelde Darendeliler Kültür Sağlık Eğitim Vakfı (DASEV) üyeleri ile yaptığı toplantıda, Türkiye'nin 16 Nisan'da bundan sonraki istikametini belirleyecek bir yol ayrımına doğru gittiğini belirtti.

Bu konunun Türkiye'nin bekasıyla ilgili olduğunu ifade eden Tüfenkci, ülkenin artık daha fazla iş, aş üretmesi, istihdam sağlaması gerektiğine işaret etti.

2016'da yaşananların, darbe girişiminin ardından lobilerin Türkiye'yi, müteşebbisini kötülemek için hareket geçtiğini aktaran Tüfenkci, şöyle konuştu:

"En son Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısını üstelik bütün işlemler usule uygun olmasına, çok çeşitli defalar ABD'ye gidilmesine rağmen sırf siyasi bir karar olarak ticari bir ambargo uygulama, ticari rekabette Türkiye'yi geri düşürmek için yapılan bir operasyon... Halk Bankasının yapmış oldukları açıklamaları gördünüz. Esasında baktığınız zaman bu İran ile yapılacak ticaret kapsamında yapılan işlemler bilgileri dahilinde, dünyanın bilgisi dahilinde yapılan bir işlemler ama bir senaryoyla, 17- 25 Aralık o yargı operasyonunun o gün bir hedefi de Halk Bankasıydı, o gün yarım bıraktıkları işi bugün tamamlamak için harekete geçen yapıların olduğunu görüyoruz."

Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle hızlı, etkin kararlar almak dünya ile rekabet edebilir hale gelmek istediklerini, bunda da en fazla kazançlı çıkacak olanın iş dünyası, üretim ve ticaret yapanların olacağını dile getirdi.

- "Geleceğimiz için 'evet' diyoruz"

Milletin hakemliğine güvendiklerini anlatan Tüfenkci, "Sistemde bir arıza çıktıktan sonra artık şu mahkeme, bu mahkeme, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştaydan ziyade millet hakimlik yapsın, millet çözsün istiyoruz." dedi.

Tüfenkci, Türkiye'nin koalisyon, enflasyon, devalüasyon, provokasyon yaşamaması, ekonominin manipüle edilmemesi için "evet" dediklerini belirterek, "Hayır' diyenler de 'geleceğimiz için' diyor. Allah'ını seversen bu sistem iyiyse, güzelse, niye bu kadar insan sokağa çıktığımızda 'işsisiz' diyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin her yıl 1 milyon insana iş bulması gerektiğini aktaran Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Onun için geleceğimiz için 'evet' diyoruz ama hayırcılar hangi geleceği vadediyorlar. Hiç sordunuz mu hayırcılara? Biz eski sistemi biliyoruz, yenisini deneyelim. Eskisini iyi veya kötü herkes biliyor. Ne olduğunu ne olmadığını. Bu sistemin nasıl darbe ürettiğini, 28 Şubatları hatırlıyoruz. Üniversitelerde başörtüsünden dolayı bu milletin enerjisini nasıl heba edildiği biliniyor. Hepsi bu sistemlerde gerçekleşti. Artık yeni bir başlangıcı yapmamız lazım. İnşallah milletin desteğiyle kendi iradesine destek çıkacak. Bu sistem milleti esas alan bir sistem, şunu veya bunu değil."

- "Yargı eliyle toplum mühendisliği yapıldı"

Tüfenkci, Türkiye'de geçmişte yargı eliyle toplum mühendisliği, siyasi mühendislik yapıldığını belirtti.

Şu anki anayasada yargının bağımsız olduğunu ama aynı zamanda tarafsız olmasını da istediklerini ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Şu anda yargının tarafsız olmasını istemeyenler ne yapmak istiyor. Bugüne kadar iktidar olmadıkları halde iktidarmış gibi davranan zümreler vardı yargı eliyle. Sen bir yere yatırım yapacaksın ÇED raporu, şu raporu, bilmem ne iş adamı... Adam belediyede şurada, burada bir şey yapamıyor 'tak' yargıda bir karar. Bu ülkede biz diyoruz iş yasaları değişmesi lazım. Şu sistemde değiştirmekte zorlanıyoruz. Niye sistemi öyle dizayn ediyorlar. Ben inanıyorum ki millet en doğru kararı verecek 16 Nisan'da. Millet bugüne kadar hep en doğru kararı verdi, inşallah bundan sonra da en doğru kararı verirler. Biz istiyoruz ki tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak olsun."

Toplantının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir tatlıcıda vatandaşlara tatlı ikram etti.

Daha sonra bakanlar Tüfenkci ve Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının iş birliğinde TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantısının basına kapalı gerçekleştirilen kapanış programına katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.