Adana

ADASO 50.Yıl plaket töreni

21:52 29 Mayıs 2017
ADASO 50.Yıl plaket töreni

Adana Sanayi Odası (ADASO), kuruluşunun 50. yılıında düzenlediği etkinlik kapsamında üyelerine plaket verdi.

Vali Mahmut Demirtaş, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ramazan ayının iş adamlarına bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Adana'da 50 yıldır yatırım, üretim, istihdam ve ihracat kavramlarının içini dolduran ve bu kavramlara şekil veren ADASO iş adamlarına teşekkür eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kazandığımız bu 50 yıllık tecrübenin nice 50 yıllar için ciddi bir temel olmasını temenni ediyorum. Adana'nın lokomotif şehirler arasında yer almasında Adana Sanayi Odası'nın katkısı olmuştur. Küreselleşen ve iş gücünün, ürünün, paranın daha hızlı rekabet ettiği günümüz dünyasında Adana Sanayi Odası'na daha fazla görevler düşümüştür. Mesafeleri ortadan kaldıran teknolojik gelişmeler tüm dünyayı birbirine komşu yapmıştır. Bu komşuluk ilişkisinde karlı çıkmak istiyorsak dünya ile aynı dili konuşmak zorundayız. Rekabet gücü yüksek ve katma değerli ürünler üretmeli ve pazarlamalıyız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "milli istihdam seferberliğinin" bunun için önemli bir fırsat olduğunu belirten Demirtaş,"Projenin başladığı tarihten itibaren 17 bin 500'ü aşkın istihdam gerçekleştirmiş durumdayız. Bu istihdam rakamlarının daha arttırılması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."diye konuştu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise Adana'nın ülkenin sanayileşme sürecinde öncülük eden bir il olduğunu belirtti.

Kentin tarım ve sanayiyi başarılı bir şekilde harmanladığını belirten Kıvanç, "Adana, Cumhuriyetimizin ilk yılında sahip olduğu işletmelerle, sanayileşme sürecine öncülük etmiş, Türkiye’de sanayileşmenin hikayesini yazan birkaç kentten biri olmuştur. Bugün Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan üyelerimiz, kentimizi ve ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sanayi odası üyelerine plaketleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.