Adana

Dünya Çevre Günü

14:37 05 Haziran 2017
Dünya Çevre Günü

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Türkiye’nin kalkınması için sanayide elbette dev adımlar atılacaktır. Bu adımlar atılırken çevreyle barışık teknolojiler kullanılmalıdır." dedi.

Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Adana Valiliği'nin katkılarıyla DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Baraj İçi Sosyal Tesisleri'nde program düzenlendi.

Demirtaş, programda yaptığı konuşmada, çevre sorunlarını düzeltmenin tek yolunun, çevrenin bize miras değil, gelecek nesillerin emaneti olduğu bilincini yerleştirmek olduğunu ifade etti.

Adana'nın ciddi bir tarım havzası olduğunu, kentleşme ve sanayileşme noktasında da bu ayrıntıyı gözden kaçırmaması gerektiğini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu cennet vatanı gelecek kuşaklara iyi bir şekilde bırakmak için dikkatli kullanılması elzemdir. Bu topraklarda sürdürülebilir bir yaşam düşünüyorsak, doğa üzerindeki insan baskısını ortadan kaldırmalı, ekosistemleri tehdit eden çalışmalardan da uzak durmalıyız. Türkiye'nin kalkınması için sanayide elbette dev adımlar atılacaktır. Bu adımlar atılırken çevreyle barışık teknolojiler kullanılmalıdır. Çevre tahribatına asla müsaade edilmemelidir."

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ise doğanın kendi kendini temizleme özelliğinin bulunduğunu fakat insanların doğayı çok kirlettiği için doğanın bu özelliğini kullanamadığını ifade etti.

Program kapsamında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük tarafından da konferans verildi.

Etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.