Adana

Okul müdür yardımcısının öğrencisi tarafından bıçaklanması

15:25 05 Haziran 2017
Okul müdür yardımcısının öğrencisi tarafından bıçaklanması

Adana'da lise son sınıf öğrencisinin devamsızlık nedeniyle tartıştığı müdür yardımcısını bıçaklaması bir grup öğretmen tarafından protesto edildi.

Merkez Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi Medine Müdafa-i Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesinde 2 Haziran'da yaşanan olayı protesto eden bir grup öğretmen okul önünde bir araya geldi.

"Bıçağa hayır, kaleme evet" ve "Öğretmene şiddete hayır" yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, slogan atarak saldırıyı kınadı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, yaptığı açıklamada, her saldırıdan sonra "bu son olsun" temennisinde bulunduklarını ancak okullarda şiddet olaylarının sonlandırılamadığını belirtti.

Sezer, müdür yardımcısı İhsan Ağca'yı bıçaklayan 18 yaşındaki öğrenci M.A'nın 83 gün devamsızlığının bulunduğunu ifade ederek, "Yaralı arkadaşımız saatler süren ameliyat sonrası yoğun bakıma kaldırılmış ve tedavisi devam etmektedir." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının acil önlem alması gerektiğini ifade eden Sezer, şunları söyledi:

"Eğitim camiamızı derinden etkileyen bu olay tüm öğretmenlerimizi üzüntü ve endişeye sevk etmiştir. Bu münferit olayı gerçekleştiren öğrenci saldırıyı İhsan öğretmene değil, geleceğine, hatta tüm ülkemizin geleceğine yapmıştır. Okullarda şiddetin değil, şefkatin yeşermesi gerekir. Tehdit ile başlayıp darp ve bıçakla yaralamaya kadar giden şiddet davranışlarını kınıyor, en ağır şekilde cezalandırılmasını umuyoruz. Bu cezaların tüm kötü niyetli olanlara örnek teşkil etmesini bekliyoruz"

Açıklamanın ardından öğretmenler, okulda görevli eğitimcileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yüreğir ilçesindeki Atakent Mahallesi Medine Müdafa-i Fahrettin Paşa İmam Hatip Lisesinde 2 Haziran'da yaşanan olayda son sınıf öğrencisi M.A, fazla olan devamsızlığının bir kısmının silinmesi talebiyle okul müdür yardımcısı İhsan Ağca'nın odasına gitmişti. Bu sırada müdür yardımcısı ve öğrencisi arasında çıkan tartışmada M.A'nın yanındaki bıçakla Ağca'yı yaraladığı iddia edilmişti. Ağca, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, şüpheli öğrenci ise gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.