Adana

Adana'da "Yaşama Kulaç At Projesi" başladı

13:26 10 Temmuz 2017
Adana'da "Yaşama Kulaç At Projesi" başladı

Adana'da yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarını önleyebilmek için hazırlanan "Yaşama Kulaç At" adlı proje başladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Atatürk Yüzme Havuzu'ndaki törende yaptığı konuşmada, Adana Valiliğince koordine edilen Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yürüttüğü "Yaşama Kulaç At" projesi sayesinde kentin güney mahallerindeki çocuklara yüzme eğitimi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Demirtaş, projeyle sulama kanallarındaki boğulma olaylarının önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Projeyle Adana'nın güneyinde yer alan mahallerinde bulunan evlatlarımıza yüzme eğitimi vermeyi ve bu eğitimlerin ardından yapılacak müsabakalar ile onları ödüllendirmeyi amaçlıyoruz. Projede yer alan çocuklar suya her atladıklarında yeni bir hayale dalacaklar. Atılan her kulaçta yaşamda yeni yolculuğa çıkacaklar. Artık kanallarda değil havuzlarda güvenli yerlerde serinleyecekler." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilen proje koordinatörü Nida Kaya da Adana'da sulama kanalı ve göletlerde her yıl boğulma vakalarının yaşandığını hatırlatarak, "Serinlemek ve yüzmek amacıyla sulama kanalı ve göletlere giren çocuk ve gençler, maalesef boğularak hayatlarını kaybetmektedir. Sıcak hava şartları, yüzme tesislerinin eksikliği, bilinçsizlik ve yetersiz tedbirler gibi sebepler nedeniyle hayatını kaybeden çocuk ve genç sayısı 2008-2015 yılları arasında 92 kişi. Her sene en az 20 çocuk ve genç boğularak hayata veda etmekte." diye konuştu.

Kaya, projeyle Adana genelinde meydana gelen boğulma vakaları ve çocuk ölümlerini minimize etmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, "Bu projeyle güney Adana bölgesinde yoğun şekilde bulunan sulama kanalı ve göletleri yüzmek ve serinlemek amaçlı kullanan gençlerimizi bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek. Bu kapsamda gençlerimizi ve çocuklarımızı sulama kanallarından uzak tutarak can kayıpları azaltılacak, sulama kanallarında yüzmenin zararlı ve tehlikeli olduğu konusunda kamuoyu oluşturulacak." ifadelerini kullandı.

Adana'nın güneyinde yer alan 12 mahalleyi kapsayan "Yaşam Kulaç At Projesi" kapsamında 12 etapta 50 kişilik gruplarda 6-16 yaş arası gençler üçer hafta, haftanın dört günü yüzme eğitimi alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.