Adana

Adana'daki FETÖ/PDY davası

15:15 10 Temmuz 2017
Adana'daki FETÖ/PDY davası

Adana'da, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevden alınan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile ağabeyinin tutuksuz yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya Mustafa Çay ile ağabeyi Nurettin Çay ve avukatları katıldı.

Duruşmada, soruşturma kapsamında Pozantı Belediye Başkanlığı’nda arama yapan 3 polis memuru tanık olarak dinlendi.

Tanık polislerden A.A. ifadesinde, arama yapıldığı sırada belediyenin önünde silahlı çevre koruma olarak görev yaptığını söyledi.

Daha sonra belediyeye çıktığında başkanın makam odasının anahtarla açıldığını belirten polis memuru A.A, "Odaya girildi. Arama yapan polislerin yanında muhtar ve anahtarcı ile görüntü çeken polis kamerası vardı. Polis C.G, belediye başkanının makamının yanındaki masa altından klasör çıkardı. Poşetin içinde Fetullah Gülen'e ait kitap, kitabın içinde himmet listesi ve bir dolar çıktı. Kitabın içini açan polis memuru H.G'ydi." dedi.

Polis memuru S.A. da belediye başkanının makam odasında yapılan aramaya en son katılanlardan biri olduğunu ve o sırada delillerin torbalara konduğunu söyledi.

M.Y. de belediyedeki aramada tutanakları kendisinin tuttuğunu belirterek, "En son makam odasına girildi. Tutanak tuttuğum için makam odasına nasıl girildi hatırlamıyorum." dedi.

Daha sonra söz hakkı verilen Mustafa Çay ise kendisine tuzak kurulduğunu savunarak, HTS kayıtlarına göre iddia edilen himmet listesinde ismi geçenlerle hiçbir zaman bir araya gelmediklerinin tespit edildiğini söyledi.

Çay, hakkındaki adli kontrol şartlarının kaldırılıp beraatını istedi.

Diğer sanık Nurettin Çay da suçsuz olduğunu belirtip, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, Mustafa Çay hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının devamına, haftada iki gün kolluk güçlerine imza atma adli kontrol şartının ise ayın 15'i ile son gününe çevrilmesine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Adana'da, KHK gereği görevden alınan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.