Adana

"Kamerunlu Selma" 10 günde Adana'ya alıştı

11:17 19 Temmuz 2017
"Kamerunlu Selma" 10 günde Adana'ya alıştı

ÖMER FANSA - Suudi Arabistan'da yaşadıkları sırada annesinin kendisini 3 yaşında Kamerun'a götürmesi nedeniyle ayrıldığı babasına 21 yıl sonra kavuşan Kamerunlu Selma Halil, baba ocağı Adana'ya 10 günde alıştı.

Adana'nın Karataş ilçesi Tuzkuyusu Mahallesi'nde babası Halil Sarı, üvey annesi Fatma, üvey kardeşleri Zehra, Furkan ve Bekir ile hasret gideren Selma, yaklaşık 10 gün önce geldiği babaevinde akrabalarının yoğun ziyaretleri ve ilgisinden mutlu.

Selma Halil, bir yandan misafirlerle ilgilenirken öte yandan ev işlerine de yardımcı oluyor. Evde temizlik yapmaktan misafirlere ikram hazırlamaya kadar birçok işi yapan Selma, elektrik süpürgesiyle evi temizliyor, kendisini görmeye gelen akrabalarına ve ev halkına sofra hazırlıyor.

- Babası olmadığında üvey annesi ve kardeşleri ile işaret dili ile anlaşıyor

Davranışlarıyla babaevine hiç yabancılık çekmediğini ve kısa sürede alıştığını gösteren Selma'nın ev halkı ile iletişimini Arapça bilen babası vasıtasıyla sağlıyor. Selma babası olmadığı zamanlar ise üvey annesi ve kardeşleri ile işaret dili ile anlaşıyor.

Selma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıl sonra babasını görmekten mutlu olduğunu belirtti.

Evde temizlik yaptığını, ev işlerine yardımcı olduğunu anlatan Selma, "Vizemin süresi doluyor. Bunun için üzülüyorum. İnşallah bir ay daha uzatacaklar. Uzatılırsa sevinirim. Burada kardeşlerimle ev işlerine yardımcı oluyorum. İşleri beraber yapıyorum. Hiç zorluk çekmedim."

Selma, "Türkiye mi sıcak Kamerun mu sıcak?" sorusuna ise "Türkiye sıcak" cevabını verdi.

- Babası kızının yaşadığı yeri görmek istiyor

Baba Halil Sarı da kızına aile olarak hiç yabancılık çekmediklerini, Selma'nın evin kızı gibi olduğunu belirtti.

Kızının da kendilerine yabancılık göstermediğini, gerek eve gerekse buradaki günlük yaşama alıştığını ifade eden Sarı, şunları söyledi:

"Selma'yı herkes çok sevdi, herkes ısındı. Hususi olarak şehirden geliyorlar görmeye. Gidiyorlar geri geliyorlar. Kardeşiyle beraber ev temizliği, mutfak, çamaşır, uğraşıyor. Kendisi bizim burayı çok beğendi. Memnun bizim buradan. Soruyorum 'Burası mı güzel orası mı?' diye, 'Burası' diyor. Gitme günü yaklaşınca kendisi sordu 'Vizeyi biraz daha uzatabilir miyiz?' diye, biz de uğraşıyoruz. Bir haber bekliyoruz vizenin uzatılması için."

Sarı, kendisinin de kızının yaşadığı yeri görmek istediğini, bu yönde izin konusunda destek beklediğini belirterek, "Ben de Kamerun'a gitmeyi düşünüyorum. Bir göreyim oraları ne yapıyorlar, ne işleri var, yaşantıları nasıl? Orada durumları nasıl görmek isterim." diye konuştu.

- "Adanalı Selma'nın" öyküsü

Babasının Türk olması dolayısıyla Kamerun'daki köyünde "Adanalı Selma" olarak tanınan 24 yaşındaki Halil, 33 yıl önce Türkiye'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden tır şoförü babası Halil Sarı ile aynı ülkeye temizlik işçisi olarak giden annesi Angasi Abdurrahman'ın 1989'da tanışıp evlendiğini, 1993'te de kendisinin dünyaya geldiğini belirtmişti.

Halil, "Annem, Suudi Arabistan'a gitmeden önce Kamerun'da 2 kez evlenmiş ve bu evliliklerden 4 çocuğu olmuş. Daha sonra Suudi Arabistan'da babamla üçüncü evliliğini yapan annem, ben 3 yaşındayken diğer çocuklarından daha fazla ayrı kalamayacağını söyleyerek memleketi Kuseri'ye geri dönmek zorunda kalmış." ifadelerini kullanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.