Adana

Adana'daki cinayet davası

12:45 31 Temmuz 2017
Adana'daki cinayet davası

Adana'da babasına silahlı saldırıda bulunarak yaralayan şahıslara ateş edip bir kişiyi öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla 18 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen cinayet zanlısı çocuk, "meşru müdafaa" sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle beraat etti.

Seyhan ilçesi ATİKOP Toptancılar Sitesi içerisinde 27 Nisan 2016'da 2 aile arasında çıkan kavgada, H.N, babası Ziya N'ye silahlı saldırıda bulunarak bacağından yaraladıkları iddia edilen kişilere doğrudan ateş ederek, Ali Sadıklı'yı öldürdüğü 2 kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs etme suçundan yargılandığı Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde 18 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanıkların avukatlarının itirazı sonucu dava dosyası Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.

2. Ceza Dairesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti, H.N'nin eyleminin meşru müdafaa sınırları içinde kaldığına kanaat getirerek "cinayetten" beraatine karar verdi. 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundansa 6 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme H.N'nin tutuklulukta kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.

Aynı olaydan dolayı cinayet ve yaralama suçundan 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan H.N'nin ağabeyi Yavuz N'nin itirazı ise reddedildi. 27 Nisan 2016'da merkez Seyhan ilçesi ATİKOP Toptancılar Sitesi içerisinde Yavuz N, karşılaştığı kayınpederi Ali Sadıklı ile tartışmış ve bacağından yaralamıştı.

Her iki tarafın akrabalarını çağırmaları üzerine kavga büyümüş, çıkan silahlı çatışmada H.N, babası Ziya N'nin yaralanması üzerine karşı tarafa ateş ederek Ali Sadıklı'yı öldürmüş ve 2 kişiyi de yaralanmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.