Adana

Adana'da engellilere yüzme havuzu hizmeti

11:40 08 Ağustos 2017
Adana'da engellilere yüzme havuzu hizmeti

Adana'nın Seyhan ilçesinde belediye tarafından sulama kanallarındaki boğulma olaylarının önüne geçebilmek için kurulan portatif yüzme havuzları, engellilerin de kullanımına açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyhan Belediyesince hayata geçirilen portatif havuz projesinden engellilerin de faydalanması için çalışma gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın talimatıyla ilk olarak Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan Ziyapaşa Ortaokulundaki yüzme havuzu, engellilerin de kullanımına uygun hale getirildi.

Engelliler havuzdan haftanın her günü yararlanabiliyor. Havuz, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ise sadece engellilere hizmet veriyor.

Portatif yüzme havuzuna gelemeyen veya bölgeden uzakta yaşayan engelliler de belediye ekiplerince araçlarla evlerinden alınıyor. Engelliler, havuzda yüzdükten sonra tekrar adreslerine bırakılıyor.

Bu arada, havuzlarda engellilere yüzme eğitimi de veriliyor.

Belediye Başkanı Karalar, engellilerin de toplumun parçası olduğunu, engelleri ortadan kaldırmanın belediyenin asli görevleri arasında yer aldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.