Adana

Eğitimine engel olunduğu iddiasıyla polise başvuran çocuk

16:40 08 Ağustos 2017
Eğitimine engel olunduğu iddiasıyla polise başvuran çocuk

Adana'da ailesinin eğitimine devam etmesini istemediğini ileri sürerek polise sığınan 15 yaşındaki kız çocuğu sevgi evlerine yerleştirildi, özel bir okulun yetkilileri de çocuğun eğitimini ücretsiz olarak üstlenmek istediklerini bildirdi.

Kent merkezindeki evinden kaçarak polise sığınıp ailesinin eğitimine devam etmesini istemediğini öne süren 15 yaşındaki E.Ç'nin durumunun incelenmesi için Valilik tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat verildi.

Aile durumu araştırılan E.Ç, geçici olarak sevgi evlerine yerleştirildi.

Ortaokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında tamamlayan E.Ç'nin, ortaokul son sınıfta ilk dönem okula düzenli gittiği, ikinci dönem ise çok sayıda devamsızlık yaptığı belirlendi.

Şu an Mesleki Açık Öğretim Lise Bilişim Teknolojileri Alanı'nda eğitimine devam ettiği öğrenilen E.Ç'nin örgün eğitime devam etmek istemesi halinde uygun bir okula yerleştirileceği bildirildi.

Kentteki bir özel okulun yöneticileri de durumunu öğrendikleri E.Ç'nin eğitimini ücretsiz olarak üstlenmek istediklerini bildirdi.

Adana'da 15 yaşındaki kız çocuğunun ailesinin eğitimine devam etmesini istemediğini öne sürerek polise başvurması üzerine konuyla ilgili inceleme başlatılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.