Adana

Acemi erler yemin etti

11:41 25 Ağustos 2017
Acemi erler yemin etti

Adana İl Jandarma Komutanlığında acemi eğitimini tamamlayan kısa dönem 85 asker, düzenlenen törenle yemin etti.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 368'nci kısa dönem erler, yemin etti. Eğitimlerde başarı gösteren piyade erlere plaket verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, törende yaptığı konuşmada, vatan ve millet için hizmetlerin en kutsalını yapan askerlerin yüce milletin de gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Hürriyet ve bağımsızlığın, toprak bütünlüğünün, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir ordusu olan jandarma teşkilatının birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yeminine bağlı kalacağını kaydeden Yalçın, "Emniyet ve asayişi sağlayacak, her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz." dedi.

Yalçın, her zaman ve koşulda, ülke menfaatleri ve ulusun askerlere karşı güveninin her türlü değerin üzerinde tutulmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından 85 asker, tören geçişi yaptı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri, kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi ile askeri erkan ve aileler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.