Adana

Adana Lezzet Festivali'ne doğru

14:46 07 Eylül 2017 1 Yorum Var
Adana Lezzet Festivali'ne doğru

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bu yıl 6-8 Ekim tarihlerinde ilki düzenlenecek Adana Lezzet Festivali ile yöre mutfağının 50'nin üzerinde seçkin lezzetinin bir arada sunulacağını kaydetti.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası birçok festivale ev sahipliği yapan Adana'yı, yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle festivaller kentine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu kapsamda Adana Lezzet Festivali'nin düzenlenmeye başlanacağını hatırlatan Demirtaş, "Bu tarz kapsamlı bir organizasyon ve tanıtım sayesinde Adana gastronomi şehri olmak için önemli bir adım atacaktır. Organizasyondaki başarı ne denli yüksek olur ise ilerleyen aylarda sadece gastronomi meraklıları değil aynı zamanda tarih ve kültür meraklıları da Adana’ya gelecektir." ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Lezzet Festivali ile Adana'nın gastronomi alanında turizmi merkezi olması yönünde ciddi bir adım atılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Festivalde, farklı noktalarda gastro şov sahneleri kurulacak, ünlü Adanalı usta ve şefler farklı Adana lezzetlerini hazırlama şovları yapacak. Usta ve şeflerle Adana lezzetleri üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ana etkinlik alanında ise ellinin üzerinde seçkin Adana lezzetini bir arada bulma imkanı sağlanacak. Ünlü şeflerin gösterileri, söyleşiler ve konserlerle farklı lezzetler katılımcıların beğenisine sunulacak. Misafirperver ve sıcakkanlı olmalarıyla tanınan Adanalıların Lezzet Festivalini katılımlarıyla renklendireceğine ve Adanamızın tanıtımına katkı sağlayacaklarına inanıyor ve bütün Adanalıları 6-8 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Adana Lezzet Festivaline davet ediyorum."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • İsmàil UÇAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Adanamızı ve Türkiye cumhuriyetini en güzel bir şekilde tanıtmak hepimizin boynumuzun borcudur. Her şey Türkiye cumhuriyetinin halkımızın ümmetin daha müreffeh bir şekilde yasamasıdır! İlgilenenlere teşekkür ediyorum!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.