Adana

Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları başladı

09:57 08 Eylül 2017
Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları başladı

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2018 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının başladığını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, ÇKS kayıtları ve güncellenmesiyle ilgili işlemlerin başvuru başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlendiğini ifade etti.

Bu üretim yılı ÇKS'ye kayıt olmak veya ÇKS kayıtlarını güncellemek isteyen çiftçiler için başvuruların başladığını ve 30 Haziran tarihine kadar devam edeceğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"ÇKS başvurularında, üreticilerin ziraat odalarından 'Çiftçi Belgesi' alma zorunluluğu bulunuyor. Karışıklıkların önlenmesi amacıyla yeni üretim sezonu ÇKS başvurusu için odamıza gelen çiftçilerimizin yeni sezona ait arazi bilgileri, üretim beyanları ve tarımsal varlıkları gibi bilgilerinin güncellenmesi önem taşımaktadır. Üreticilerin 2018 yılı ÇKS başvurusu için ilçe tarım müdürlüklerine ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde '2018 ÇKS başvurusu için geçerlidir' ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.