Adana

Adana'da dolandırıcılık iddiası

12:15 11 Eylül 2017
Adana'da dolandırıcılık iddiası

Adana'da engelli çocuğu bulunan bir kadın, sosyal medya üzerinden görüştüğü ve kendisini engelli annesi olarak tanıtan başka bir kadın tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise şikayetçi oldu.

Ev hanımı Merve İlhantekin (24), doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için "serebral palsi" hastalığına yakalanan fiziksel engelli kızı İlayda İlhantekin'in rahatsızlığı nedeniyle bir sosyal medya hesabı üzerinden kendisini engelli annesi olarak tanıtan S.Ç.K ile tanıştı.

Yaklaşık bir yıldır S.Ç.K ile engelli çocuklar hakkında görüşen İlhantekin, arkadaşının bir teknoloji marketinden bin 250 lira hediye çeki olduğunu bunu kendisine verebileceğini söylemesi üzerine teklifi kabul etti.

Arkadaşının telefonuna gelen kısa mesajı "EVET" yazarak yanıtlaması halinde hediye çekini alabileceğini söylemesi üzerine İlhantekin, işlemi yaptı. Ardından kadının başka bir sosyal medya hesabından kredi kartı numarası istemesi üzerine İlhantekin, durumu eşi Ertem İlhantekin'e bildirdi.

Eşiyle birlikte teknoloji marketi arayan İlhantekin, böyle bir uygulama olmadığını öğrenince ve telefon faturasının 438 lira gelmesi üzerine dolandırıldığını anladı. İlhantekin daha sonra polise giderek şikayetçi oldu.

İlhantekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir yıldır görüştüğüm biriydi. Hiç yüz yüze görüşmemiştim ama engelli annesi olduğunu düşündüğüm için yardım teklifini kabul ettim. Benden başka 8 kişiyi daha dolandırmış. Polise giderek şikayetçi oldum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.