Adana

Yeni tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

11:41 20 Eylül 2017
Yeni tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan 297 öğrenci, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Hipokrat salonunda düzenlenen "Beyaz Önlük Giyme" töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere hekim olma yolunda ilk adımı attıklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılında tıp fakültesinde 296'sı öğretim üyesi olmak üzere toplam 730 akademik personelin görev aldığını belirten Kibar, şöyle devam etti:

- Tıp fakültesi 297 öğrenci aldı

"Tıp fakültemizde 106'sı uluslararası öğrenci olmak üzere toplamda bin 860 öğrencimiz eğitim görmektedir. Fakültemiz bugüne kadar 6 bin 348 tıp doktoruyla bin 719 uzman hekim yetiştirmiştir. Aramıza yeni katılan 297 öğrencimizle yine yeni bir başlangıçta, tatlı bir heyecan içindeyiz. Bugün ülkemizde 84 tıp fakültesi öğrenci kabul ediyor. Tıp fakültelerinde yaklaşık 13 bin öğretim üyesi görev yapıyor ve 75 bin tıp öğrencisi bulunuyor.

- Kaliteli tıp eğitimi

Ancak, bu tıp fakültelerinin sadece üçte biri eğitim kalitesi değerlendirildiği akreditasyon sürecinden geçiyor. Gururla ifade etmeliyim ki tıp fakültemiz, akreditasyon sürecinden 2011 yılında başarıyla geçen ilk fakültelerden biri olmuş ve akreditasyon yenilemesi için de tekrar başvuruda bulunulmuştur. Eğitimin kalitesini daha da yükseltmek için öğrencilerimize sunduğumuz bu hizmetleri daha da arttırmaktayız."

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncel de öğrencilerin büyük bir emek neticesinde Türkiye'de belli bir yüzdenin içerisine girerek başarı sağladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verilmesinin ardından yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi.

Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Sönmez'in ilk dersi vermesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.