Adana

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

11:14 28 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen birer mesaj yayımladı.

Ünüvar, mesajında her türlü zorluk ve yokluğa rağmen verilen destansı mücadeleyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bugünkü güçlü ve tecrübeli konumuna kolay gelmediğini belirtti.

AK Parti olarak, gece gündüz demeden çalışarak, ataların emanetine dört elle sarıldıklarını kaydeden Ünüvar, "Geçmişten bugüne ülkemizin önüne birçok engel konulmak istense de her engeli milletimiz el birliğiyle aşmasını bilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin engellenmesi ise en yakın örneğidir." ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bundan sonraki süreçte de her alanda güçlü adımlar atmaya devam edeceğini vurgulayan Ünüvar, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk halkının destansı mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizin 94. yaşını kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin bugünkü güçlü ve tecrübeli konumuna kolay gelmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün bu cennet vatan üzerinde huzur içinde yaşıyorsak, bunu kahraman ceddimize, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bizler AK Parti olarak, ecdadımızdan devraldığımız bu güzel vatanı, demokrasi ve Cumhuriyetimizden aldığımız güçle her alanda daha ileriye götürmek için yoğun çaba harcıyoruz. Türk'ün gücünü ve başarısını tüm dünyaya göstermek, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz demeden çalışıp, atalarımızın emanetine dört elle sarılıyoruz."

CHP Adana Milletvekili Türkmen de ulusun 94 yıl önce, bağımsızlık, özgürlük, yurttaşlık değerleriyle tanıştığını kaydetti.

"Coşkuyla kutlanılan bu günü bizlere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluşta emeği geçen herkesin anısı önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullanan Türkmen, mesajında şunlara yer verdi:

"Onlar Cumhuriyeti kurdu, bizler devamını sağlayacağız. Dün özgürlük, bağımsızlık, vatan şiarıyla yola çıkan Cumhuriyetimizin kurucuları bugün bizden günümüz gerçekleri ışığında yeni sorumluluklar bekliyor. Bu aynı zamanda ülkemize ve toplumumuza karşı sorumluluğumuz. Dünkü bağımsızlık, özgürlük vaatlerinin yanına hak, adalet, barış, kardeşlik ve daha çok demokrasi taleplerini koymak zorundayız. Demokrasi ile cumhuriyet birbirinden ayrılmaz bir bütünün parçasıdır. Biri olmadan diğeri olamaz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kuruluşta ve 94 yıldır Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaada emeği geçen tüm cumhuriyet sevdalılarımızı minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.