Adana

Adana'da hortum

17:49 29 Ekim 2017
Adana'da hortum

Adana'nın Karataş ilçesi Kesik Mahallesi'nde meydana gelen hortum sonucu 2 kişi yaralandı, 8 evde hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, mahalede dün akşam çıkan hortum nedeniyle bazı evlerin damlarındaki çinkolar koptu, penceler kırıldı, kapılar yerinden söküldü.

Şiddetli hortum, saman balyaları, traktör römorku, su deposu ve yakıt tankını 30 metre uzağa fırlatırken bazı evlerin de duvarlarında çatlaklar oluştu.

Evinde hasar oluşan Halis Sömek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hortumun aniden geldiğini ve korunmak için evin alt tarafındaki garaja sığındıklarını söyledi.

Garajın kapısını kapatarak korunmaya çalıştıklarını ifade eden Sömek, şöyle devam etti:

"Sundurmadan kopan demir profiller evin duvarlarına çarptı. Birden bire geldi. Bir tane römork hortum nedeniyle önce traktörün arkasına çarpıyor sonra yaklaşık 30 metre uzağa gidiyor. Römorkun demir parçaları da kırılmış. Biz canımızı kurtardık kendimizi garaja atarak. Bir fırtına hızlı bir şekilde geçti gitti. Hortumun gelişini gördük ama böyle olacağı hiç aklımıza gelmedi. Ancak canımızı kurtarabildik."

Olayın ardından hasar tespit çalışması yapan Karataş Kaymakamlığı yetkilileri, 8 evde hasar oluştuğunu, 2 kişinin de hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Mahalle sakinleri yıkılan yerleri kaldırmaya çalışırken, elektrik ekipleri de kopan telleri onarmaya başladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.